Massa szép ajándékot kapott az utolsó időmérőjén

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Felipe Massa
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa gestures as he leaves his car at the end of the qualifying session as part of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 26, 2016. Lewis Hamilton will start on pole for the Abu Dhabi Grand Prix title showdown after the defending champion bettered his Mercedes teammate Nico Rosberg in qualifying. Red Bull's Daniel Ricciardo came in third to start on the second row at Yas Marina where the Australian is joined by the Ferrari of Kimi Raikkonen. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Elégedett volt az utolsó időmérőjén nyújtott teljesítményével. Az F1-től szintén búcsúzó Jenson Button is úgy érzi, hogy nem rossz pozícióból várja utolsó futamát.

A Williams kifulladt a szezon végére, Abu-Dzabiban az időmérőn már azzal a Force Indiával sem tudta felvenni a küzdelmet, amellyel sokáig csatázott a konstruktőri tabella negyedik helyéért. A Yas Marina Circuit-en rendezett kvalifikáción azonban már a McLarenre kellett leginkább figyelniük, és Fernando Alonso borsot is tört mindkét pilótájuk orra alá: a Q2 végén kiszorította Valtteri Bottast a továbbjutók közül, majd a Q3-ban Felipe Massát is megelőzte.

"Úgy gondolom, boldogok lehetünk, egyértelműen jó időmérőt zártunk - nyilatkozta a spanyol. - Ütőképesnek éreztem az autót, és rendkívül bíztató, hogy az idény utolsó időmérőjén bejutottam a Q3-ba, és ott 9. lettem. Ma mindent kipréseltünk az autóból, amit lehetett."

Az F1-től visszavonuló Massa szintén elégedett volt utolsó szombati produkciójával. "Ezzel az autóval nehéz lett volna előrébb végezni. Szép ajándék számomra, hogy az utolsó időmérőm jó teljesítménnyel zártam - mondta.

"Hogy őszinte legyek, nem voltam elégedett a gumikkal, de mindent beleadtam, hogy jó kört fussak. A Q2-ben nagyon jó időt mentem, ami fontos volt, ám egyértelműen többet vártam az utolsó Q3-as körömtől. Akkor talán nem tapadtak annyira a gumik, mint a Q2-ben."

Massa elégedett volt az utolsó időmérőjével Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bottas idén csupán negyedszer kapott ki csapattársától az időmérőn, és a gumikat okolta a gyengébb teljesítményéért.

- nyilatkozta. - A szuperlágyakon nagyon jónak éreztem az autót, de nem hiszem, hogy a legtöbbet kihoztam az időmérős gumikból."

Massához hasonlóan alighanem Jenson Button is az utolsó kvalifikációján vett részt a világbajnokságban. A brit 2 tizeddel Bottas mögött végezve a 12. pozícióból rajtolhat, és vigasztalja, hogy szabadon választhatja meg az abroncsot a rajthoz.

"Nagyobb tapadás kellett volna az autó elején, ahogy lehűlt a pálya, de már nem tudtuk növelni. Az alulkormányzottsággal időt vesztettem, de igazság szerint nem végeztünk rossz helyen - véli. - Vicces, hogy maradt három friss gumiszettem. Időnként jobb ilyen pozícióban végezni, ez nem rossz az utolsó versenyemre."

Button 2000-ben, Massa 2002-ben debütált a Forma-1-ben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!