Brawn nem úgy gondolta, hogy javul Schumacher állapota

Michael Schumacher
German Ferrari driver Michael Schumacher sprays champagne on the podium of the Imola racetrack after the San Marino Grand Prix, 25 April 2004 in Imola, Italy. Michael Schumacher won the race ahead of English BAR-Honda driver Jenson Button and Columbian BMW-Williams driver Juan Pablo Montoya. AFP PHOTO PAOLO COCCO
Vágólapra másolva!
Szerinte a nyilatkozatát félreértették, de az igaz, hogy továbbra is rendszeresen látogatja sérült barátját.

Michael Schumacher állapotáról továbbra is keveset lehet biztosan tudni, és úgy tűnik, a legutóbbi megbízható forrástól származó, optimizmusra okot adó vélemény sem volt helytálló: Ross Brawn kijelentette, hogy félreérthetően fogalmazott.

A BBC-nek november elején annyi konkrétumot említett, hogy "vannak biztató jelek" a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő ex-versenyző állapotában, de a Guardian-nek most leszögezte, hogy ez ebben a formában nem igaz.

A család kizárja a nyilvánosságot a gyógyulási folyamatból, és ezt tiszteletben kell tartanom - nyilatkozta. - Nem akarom kommentálni az állapotát azon kívül, hogy azt mondom: nagyon bízunk benne, hogy valamikor újra láthatjuk azt a Michaelt, akit ismertünk."

Brawn nem azt akarta mondani, hogy Schumacher jobban van Forrás: AFP/Paolo Cocco

A hétszeres világbajnokkal hosszú éveken át együtt dolgozó Brawn hozzátette: továbbra is rendszeresen látogatja barátját. Ez csak kevesek kiváltsága, és akik megtehetik, azok sem árulhatnak el konkrétumokat a sajtónak. A sérült legenda családja már pert is indított valótlan állítások miatt.

Schumachert több mint két éve a svájci otthonában ápolják. A menedzsmentje nemrégiben elindította a hétszeres világbajnok hivatalos Facebook és Instagram accountját.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!