Massa: Meg sem érdemlem ezt a szeretetet

Felipe Massa, Williams, Brazil Nagydíj
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa, holding his country's flag, greets fans after his final appearance at Interlagos circuit before retirement, at the end of the Brazilian Grand Prix in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2016. / AFP PHOTO / Nelson Almeida
Vágólapra másolva!
Úgy érezte, megszakad a szíve a kiesése után, de legalább sokáig búcsúzkodhatott az őt éltető közönségtől. Felejthetetlen élménynek tartja pályafutása utolsó Brazil Nagydíját.

Felipe Massa arra készült, hogy a rosszul sikerült időmérő edzése után egy szép eredménnyel lepi meg a hazai szurkolóit pályafutása utolsó Brazil Nagydíján, de ez nem sikerült neki: a 49. körben, a pálya utolsó kanyarjában elvesztette az uralmát a Williams felett, és a falnak csapódott. A bokszbejáratnál megállt autója miatt a pályára kellett küldeni a Safety Cart, Massa pedig hosszú percekig búcsúzott az őt éltető brazil közönségtől.

Az év végén visszavonuló, 35 éves pilóta egy brazil zászlóval a kezében, könnyes szemmel integetett a rajongóknak, majd a bokszutcába visszatérve is megtisztelő fogadtatásban részesült: nemcsak a Williams, hanem

a rivális csapatok szerelői is állva tapsoltak neki.

Massa hosszú ideig ünnepelt a közönséggel Forrás: AFP/Nelson Almeida

"Álmomban sem gondoltam volna, hogy így fognak köszönteni a bokszutcában. Még olyan csapatok is kijöttek elém, amelyeknél soha nem vezettem, például a Mercedes szerelői. Nagyon emberi volt a reakciójuk - mondta Massa, aki 2002 óta tagja a Forma-1-es mezőnynek. - Rengeteg szeretetet kaptam az emberektől, a többi csapat is megtapsolt. Felejthetetlenné tették ezt a napot, fantasztikusan érzem magam. Szerintem meg sem érdemlem ezt a szeretetet."

Massa hozzátette, a baleset után "úgy éreztem, megszakad a szívem", de pozitívumot is talált abban, hogy idő előtt véget ért a versenye. "Legalább több időm volt köszönetet mondani a közönségnek - mondta. - Az elmúlt 15 évben mindig támogattak, és Interlagos egy nagyon különleges hely számomra. A kedvükért szerettem volna jó helyen célba érni, de ez nem sikerült. Isten így akarta, és lehet, hogy tényleg jobb is volt így.

Remélem, felállhatok a dobogóra, de legalábbis pontokat szerzek."

Csapattársa, Valtteri Bottas nem tudta kihasználni az eső miatti káoszt, csak a 11. helyen ért célba. "Sikerült épségben visszahozom az autót, de egyáltalán nem volt könnyű - nyilatkozta. - A stratégiánk működhetett volna, de sajnos túl későn kezdtek megfelelően működni az intermediate gumik. Kár, hogy a Force India sokkal több pontot szerzett nálunk, így nehéz lesz visszaszereznünk a konstruktőri 4. helyet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!