Magnussen válthatja Gutiérrezt a Haasnál

Forma-1, Kevin Magnussen, Renault Sport Racing, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Kevin Magnussen of Denmark and Renault Sport F1 in the Drivers Press Conference during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2016 in Austin, United States. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a dán megelégelte, hogy a Renault túl sokáig húzza a 2017-es pilótaválasztást, és átigazolt az amerikai csapathoz.

A Renault-nak opciója van Kevin Magnussenre 2017-ben is – illetve csak volt, mert a határideje lejárt. A dán versenyző ezt sajtóértesülések szerint meghosszabbította két héttel, a francia istálló azonban még mindig nem döntött a jövőjéről, és mivel attól tartott, hogy az időből kifutva pilótaülés nélkül marad, Magnussen leszerződött a Haasszal.

Jövőre Magnussen lehet Grosjean csapattársa a Haasnál Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Legalábbis az Autosport így tudja. Ha a hír igaznak bizonyul, az egyben azt is jelenti, hogy Esteban Gutiérreznek távoznia kell az amerikai istállótól, a csapattársa, Romain Grosjean ugyanis biztosan marad. Gutiérrez az idén egyetlen pontot sem szerzett, míg Grosjean 29-et, igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy a mexikói versenyzőnek sokszor éppen a legrosszabbkor volt valamilyen műszaki hibája. Ezt elismerték a Haasnál is, ezért a nyilvánosság előtt kiálltak mellette, de úgy tűnik, végül mégis a menesztése mellett döntöttek.

Gutiérrez pályafutása ennek ellenére nem feltétlenül ér véget.

Az Autosport szerint akár helycserés támadásra is sor kerülhet, mert ő is rajta van a Nico Hülkenberg csapattársát kereső Renault radarján. A francia autógyár alakulata még nem tett le Esteban Ocon megszerzéséről, jóllehet, ő várhatóan a Force Indiánál fog kikötni, éppen Hülkenberg helyén. Elméletben fennáll annak a lehetősége is, hogy a Renault megtartja Jolyon Palmert, bár erre nincs túl nagy esély.

A 2017-es rajtrács kezd összeállni, de a tizenegy csapatból még ötnél vannak betöltetlen helyek. Ezúttal főleg a középmezőnyben tapasztalható átrendeződés.

A Forma-1 2017-es mezőnye
(Vastaggal a biztos, sima szedéssel a valószínű, dőlttel a lehetséges jelöltek)

Mercedes
Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Red Bull
Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Ferrari
Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Force India
Sergio Pérez, Esteban Ocon, Pascal Wehrlein, Jolyon Palmer, Felipe Nasr

Williams
Valtteri Bottas, Lance Stroll

McLaren
Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Toro Rosso
Carlos Sainz, Danyiil Kvjat

Haas
Romain Grosjean, Kevin Magnussen

Renault
Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer, Esteban Ocon, Esteban Gutiérrez

Manor
Pascal Wehrlein, Esteban Ocon

Sauber
Marcus Ericsson, Felipe Nasr

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!