A brazíliai hétvégén még Rosbergen lesz kisebb a nyomás

Horizontal
Mercedes AMG Petronas' German driver Nico Rosberg (R) celebrates on the podium after winning the F1 Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on November 1, 2015. Mercedes AMG Petronas' British driver Lewis Hamilton (L) and Williams Martini Racing's Finnish Valtteri Bottas (out of frame) finished in second and third position respectively. AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT / AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
Vágólapra másolva!
A csapatnál is izgatottan várják a világbajnokság végkimenetelét, de nem szeretnék, ha a feszültség rányomná a bélyegét a felkészülésükre. Toto Wolff úgy véli, Rosbergen kicsit csökken a nyomás a Brazil Nagydíjon.

Tavaly Lewis Hamilton már világbajnokként utazhatott az utolsó három versenyre, de ahogy 2014-ben, úgy idén is tovább marad nyitott kérdés, hogy ki nyeri a pontversenyt. A Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe reméli, hogy a csapat felkészülését nem befolyásolják a körülmények a hétvégi Brazil Nagydíjra.

"Az egyéni világbajnokság egyre izgalmasabb két futammal a szezon vége előtt. Mindazonáltal szokásunkhoz híven mindnyájan arra összpontosítottunk, hogy a következő versenyt is úgy kezeljük, mint bármelyik másikat, és a lehető legfegyelmezettebben készüljünk a hétvégére, mindkét versenyzőnknek a legjobb felszerelést biztosítsuk egy igazságos küzdelemhez. Ez a cél minden mást megelőz" - jelentette ki a Mercedes futamelőzetesében.

Rosberg akár a hétvégén is bebiztosíthatja magának a vb-címet Forrás: AFP/RONALDO SCHEMIDT/Ronaldo Schemidt

Nico Rosberg 19 pontos előnnyel gazdálkodhat az utolsó két versenyen.

Ha bármelyiket megnyeri, Lewis Hamilton már nem előzheti meg, de egy 2. és egy 3. hely is elég neki a végső sikerhez.

Csapattársának ellenben mindenképp muszáj két győzelemmel zárni az évet, ha nem akarja váratlan eseményekre bízni a szerencséjét.

Toto Wolff úgy véli, Rosbergen a hétvégén valamelyest kisebb lesz a teher, de Hamiltontól is azt várja, hogy a végsőkig harcolni fog. "Nicónak a kezében van a sorsa. Ha nyer Brazíliában, ő a világbajnok - mondta. - Sok versenyen, különösen a szezon második felében jól megbirkózott a nyomással.

"Ugyanakkor Lewis is tudja, hogy mit kell tennie a világbajnoki reményeinek életben tartásához. Sosem fogja feladni, ettől a legnagyobbak egyike - tette hozzá. - Már szerzett három vb-címet és 51 győzelmet, de bármi legyen is az idei évnek a kimenetele, mindnyájan tudjuk, hogy gyarapítani fogja a számukat."

Kilenc éve Hamilton a saját kárán tanulhatta meg, hogy lehet valakinek bármekkora előnye két futammal az idény vége előtt, ha még meg lehet előzni, nem szabad feladni a reményt. 2007-ben neki relatíve nagyobb előnye volt az üldözőkkel szemben, mint most Rosbergnek – akkoriban más pontrendszer volt érvényben –, de Kimi Räikkönen kiénekelte a sajtot a szájából.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!