Vágólapra másolva!
Frederic Vasseur szerint nagyon nehéz eldönteni, ki legyen Nico Hülkenberg csapattársa, de a Brazil Nagydíj előtt szeretnék teljessé tenni a jövő évi felállásukat. Nem a pénz lesz a döntő tényező.

A Renault október közepén jelentette be, hogy a 2017-es idényre leigazolták a Force India jelenlegi versenyzőjét, Nico Hülkenberget, a másik pilótájukról azonban egyelőre nem döntöttek. Az idei szezonban Kevin Magnussen és Jolyon Palmer vezette a franciák autóit, és mindketten reménykednek a közös folytatásban, de Esteban Oconnak is komoly esélye van az ülésre, sőt állítólag Esteban Gutiérrez és Felipe Nasr is tárgyal a csapattal.

A Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur elismerte, nagyon nehéz meghozni a helyes döntést, de rövid időn belül szeretné véglegesíteni az istálló 2017-es felállását. "Lassan haladnak a tárgyalások, de szerintem a Brazil Nagydíj előtt meghozzuk a döntést" - nyilatkozta a Canal Plus-nek, majd arra kérte a rajongókat, ne higgyenek a sajtóban keringő pletykáknak. Pár napja például az a híresztelés röppent fel, hogy Magnussen már alá is írta az új szerződését a Renault-val.

Vasseur szerint a Renault döntését nehezíti, hogy az ülésre pályázó pilóták "mind elég fiatalok, vagy újoncok", ezért

nehéz megítélni, milyen teljesítményre lennének képesek a jövőben.

Magnussenék sorsa továbbra is bizonytalan Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Minden egyes verseny után több adat és információ áll a rendelkezésünkre - magyarázta. - Minden tényezőt figyelembe kell vennem. Megértem, hogy egyesek tudni szeretnék, pontosan hol tartanak a megbeszélések, de többet nem mondhatok."

Nem a pénz számít

A francia szerint azért sem egyértelmű a választás, mert az utóbbi időben minden jelölt jó teljesítményt nyújt. "Ez a jelenlegi versenyzőinkre, és a többiekre is igaz, ezért nehéz dönteni - mondta. - Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de a versenyzés mindig is kemény világ volt. Nekem is meg kell birkóznom ezzel a döntéssel, és a pilótáknak is."

Bár a Renault anyagi helyzete továbbra sem rózsás, Vasseur leszögezte,

nem azé a versenyzőé lesz a második ülés, aki a legtöbb pénzt kínálja érte.

"Leginkább a teljesítményükön fog múlni a döntés, és azt is át kell gondolnunk, mennyire illenek bele a projektünkbe, mennyire elkötelezettek, és milyen a kapcsolatuk a csapatunkkal - sorolta. - Ezeket mind figyelembe fogom venni, de a pénzüket nem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!