Vágólapra másolva!
Úgy véli, inkább a Nemzetközi Automobil Szövetségnél kellene munkát vállalnia. A Liberty Media egyelőre nem veheti el tőle az ügyvezetői igazgatói tisztséget.

Azt csiripelik a madarak, hogy hamarosan véget érhet a Bernie Ecclestone-éra a Forma-1 irányításában. Erre azóta nőtt meg az esély, hogy az amerikai Liberty Media elkezdte megvásárolni a kereskedelmi jogokat az előző tulajdonostól, a CVC Capital Partnerstől, és elképzelhető, hogy a jövőben nem Ecclestone-t szeretnék az ügyvezetői poszton látni.

A sportág nagyura viszont leszögezte, hogy egyelőre nem mozdíthatják el.

"A Liberty Mediának részesedése van az F1-ben. Chase Carley átvette Peter Brabeck elnöki tisztségét, de nem vette át az irányítást, egyelőre csak 10 százalékot birtokolnak. Egyelőre én vagyok az ügyvezető igazgató" - mondta az Autosportnak. - Ha majd a Liberty átveszi az irányítást, akkor tényleg olyan helyzetbe kerülnek, hogy azt tesznek, amit akarnak."

"De még nem az övék a vállalat, úgyhogy nincsenek ilyen helyzetben."

Ecclestone azt állítja, egyelőre nem lehet elmozdítani az F1 éléről Forrás: AFP

Ecclestone potenciális utódjaként váratlanul felmerült Ross Brawn neve, noha a Benettont, a Ferrarit és a Mercedest felvirágoztató mérnök köztudottan ódzkodik a sportpolitikai játszmáktól. Ecclestone is úgy véli, hogy az F1-től 2013 végén visszavonuló Brawnnak jobb helye lenne például a Nemzetközi Automobil Szövetségnél.

- jelentette ki. - Régóta nem beszéltem vele, lövésem sincs, mire készülhet. De hozzánk biztos nem jön. Nekünk nincs szükségünk mérnökre, vagy olyan szakemberre, aki ahhoz ért, amihez Ross."

Azt mondta, tudna róla, ha a Liberty hivatalos tisztséget szánna Brawnnak. "Chase-szel könnyen tudunk tárgyalni. Szólt volna róla, ha ilyen terveik lennének - nyilatkozta Ecclestone. - Annyi biztos, hogy ha valakit kineveznének egy ügyvezetői tisztségre, azt én tenném meg."

Az Autosport úgy értesült, hogy a Liberty szívesen szánna valamilyen hivatalos sportszakmai szerepet a neves mérnöknek. Brawn nemrég annyit ismert el, hogy a sportág új tulajdonosának "egyelőre csak egy kis konzultációs munkát végez, hogy alaposabban megértsék az F1-et."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!