Vágólapra másolva!
Hülkenberg nem érti, miért nem büntették meg a Mexikói Nagydíj győztesét, miután átvágta az 1-es kanyart a futam kezdetén. Úgy véli, Rosbergnek is kapóra jött, hogy koccant Max Verstappennel.

Több vitás eset is történt a Mexikói Nagydíj során, kezdve a rajt után kialakult káosszal, ami később Max Verstappen, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo ütközetével kapcsolatban is felmerült. Verstappent megbüntették, mert átvágta a kanyart, és a sportfelügyelők szerint előnybe került, Lewis Hamilton viszont megúszta a retorziót, pedig látszólag ugyanazt tette, mint később Verstappen.

Nico Hülkenberg pont Hamilton mögött autózva közelített az 1-es kanyarhoz, így jól látta, ahogy a Mercedes versenyzője elfékezi magát, Verstappen pedig meglökte Nico Rosberget, aki szintén a füvön egyenesítette ki a pályát. Nem értett egyet azzal, hogy mindenkit futni hagytak.

Változatlan maradt a sorrend a rajt után Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Lewis rajtja nagyon furcsa volt. Ha ez nem előnyszerzés, akkor nem tudom, hogy mi az. Ha ott kavicságy vagy fal lett volna, akkor igen nagy bajba került volna. Nem tudom, úgy tűnik, a sportfelügyelők lazítottak egy kicsit a szabályokon” – nyilatkozta Hülkenberg.

Hamilton azzal védekezett, hogy gondja akadt a fékekkel,

de Hülkenberg szerint az nem oldódott volna meg a verseny végéig. A sportfelügyelők végül úgy ítélték meg, hogy bár Hamilton átvágta a kanyart, a pályára visszatérve elvette a lábát a gázról, így nem nőtt a távolság a 2. helyezett Rosberg előtt.

„Igazából nem nagyon foglalkoztam ezzel, mert én nem velük versenyzem, úgyhogy nem zavartattam magamat. Az viszont meglep, hogy utólag sem találtak semmit, amit érdemes megvizsgálni.”

Hülkenberg azt is jól látta, hogy Verstappen és Rosberg összecsapott az 1-es kanyarban. A Red Bull pilótája kifogásolta, hogy Rosberg szintén levágta a pályát, a sportfelügyelők viszont úgy ítélték meg, hogy ez azért történt így, mert Verstappen meglökte őt.

– magyarázta Hülkenberg. – Én úgy láttam, hogy Max nem akarta kiszorítani őt, csak a határon autózott, és megcsúszott. Valami ilyesmi történt. Nico kívül volt, kerék a kerék ellen küzdöttek, és (Verstappen) kitessékelte. Szerintem ez bizonyos szempontból segített Nicónak, mert így könnyen levághatta a kanyart, és még kifogása is volt ehhez.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!