Megroppanhat a Mercedes az F1-ben, nem kommentálják a pletykákat

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Bahreini Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Racing team's driver Nico Rosberg drives during the third practice session at the Sakhir circuit in Manama on April 2, 2016 ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH / AFP PHOTO / MOHAMMED AL-SHAIKH
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója nem cáfolta, hogy a technikai csapatot vezető Paddy Lowe távozhat az istállótól, a főszponzorral kapcsolatos pletykákat pedig nem kommentálta.

Töretlen lendülettel nyerik a versenyeket a Mercedesek az F1-ben, de elképzelhető, hogy a sikerszéria néhány fontos építőkockája is kiválik a szervezetből. Jövőre átfogó technikai szabályváltozások jönnek a sportban, teljesen új autókat kell építeni, ez az erőviszonyok átrendeződését hozhatja el, ráadásul a csapat összetétele is megváltozhat.

Makacsul tartja magát a pletyka, hogy a Ferrari szeretné megerősíteni technikai stábját James Allison távozása óta, és többeknek feltűnt, hogy Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatfőnöke egyelőre nem kötelezte el magát a világbajnok istállóval a következő szezonra.

Lowe vezeti a technikai csapatot, Wolff az istállót működtető vállalatot Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

Lowe és Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója jó viszonyt ápol, így meglepő lenne a váltás, de az F1-ben semmi sem elképzelhetetlen. A spekulációt táplálhatja, hogy a Sky Sports kérdésére Wolff a Mexikói Nagydíj hétvégéjén kitért a válasz elől.

A Mercedest érintő fejlemény, hogy Malajziában úgy tűnik, kezdenek ráunni az F1-re, és helyi politikusok mellett a pálya igazgatója is felvetette, hogy meg kellene szabadulniuk a nagydíjtól, miután 2018-ban lejár a szerződésük. Lehetséges, hogy csak az F1 új tulajdonosaira próbálnak nyomást helyezni árengedmény reményében, de a verseny leállítása sem kizárt. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez miként érintené a nagydíj és a Mercedes főszponzorát, a Petronast.

A csapat teljes neve Mercedes AMG Petronas Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

„Mi nyilvánvalóan érdeklődve várjuk a döntést – nyilatkozta a vállalat stratégiai kommunikációs igazgatója, Rizan Ismail. – A Petronas a FOM-mal kötött szerződést, úgyhogy ezt Szepangnak és a FOM-nak kell rendeznie. Amint megszületik a döntés, tájékoztatjuk az érdekelteket, áttekintjük a helyzetet, és további lépéseket teszünk.”

A Petronas 2014-ben szokatlanul hosszú, 10 éves szerződést kötött a Mercedes F1-es csapatával, és az együttműködés a marketingtevékenység mellett kutatás-fejlesztést és az utcai autók ellátását is magában foglalja.

„Nem tudok mit hozzáfűzni, egyszerűen azért, mert nincs információm, amit megoszthatnék. A Petronas valóban szponzorálja a malajziai versenyt, de az ő szerződéses helyzetük nem ismert számomra. A további szponzorációs programjaikról sem mondhatok semmit.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!