Vágólapra másolva!
Pérezt legyőzték, Hülkenberg viszont több helyet rájuk vert a mexikói időmérőn, így nehéz feladat előtt állnak, hogy csökkentsék/eltüntessék a hátrányukat a konstruktőri tabellán.

Mexikóban folytatódik a küzdelem a Force India és a Williams közt a Forma-1-es konstruktőri világbajnokság 4. helyéért, aminek pénzügyi vonatkozásban is komoly a tétje. Az időmérő közepén fórhoz jutott a Williams azzal, hogy a hibázó Sergio Pérez nem jutott tovább a Q2-ből.

"Sajnos hibáztam az utolsó körömön, és ezzel elvesztettem az esélyemet, hogy bejussak a legjobb tíz közé. Állóra fékeztem az első kerekeimet az 1-es kanyarban, és szélesen fordultam. Elnézést kérek a hibáért, de remélem, hogy holnapi futamon felvidíthatom a rajongóimat" - nyilatkozta a hazai pályán szereplő versenyző. - Jó hír, hogy a harmadik szabadedzés és az időmérő között előre tudtunk lépni az autóval, a tempónk is versenyképesnek tűnik, és szerintem holnap jó eredményt érhetünk el."

A Q3-ban viszont a Force India nemhogy kiegyenlítette,

a maga javára fordította az állást Nico Hülkenberggel, aki az 5. helyet szerezte meg,

miközben Valtteri Bottas 8., Felipe Massa 9. lett.

A Williams mindkét pilótája kínlódott az abroncsokkal. "Küszködtem, hogy hadra fogjam a gumikat - ismerte el Massa. - A bokszból kivezető körön, aztán az első mért körön is próbálkoztam, mindent bevetettünk, de nem sikerült."

A Williams nem érzett rá a gumikra Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Bottas azonban nem érzi úgy, hogy sokkal több lett volna a pakliban számukra. "Délután kisebb volt a tapadás délelőtthöz képest, szenvedtünk a gumikkal - mondta. - Ugyanakkor nagyjából abban a pozícióban végeztünk, ahová tartozunk." A finn amiatt bánkódott kissé, hogy a Mercedesekhez és a Ferrarikhoz hasonlóan nekik nem sikerült a lágy gumival bejutniuk a Q3-ba, mert azzal szerinte előnyösebb stratégiát tudnának kialakítani.

Úgy véli, legyőzhetik a Force Indiát - Hülkenberg viszont három hellyel előle indul, vagyis Bottasnak a Ferrarikat is át kéne ugornia (vagy abban bíznia, hogy Hülkenberg hátrébb csúszik). A német nagyon elégedett volt a teljesítményével.

"Igen jól alakult számomra az időmérő, és nagyon örülök az eredménynek. Manapság minden pályán jól működik az autónk, és úgy tűnt, hogy a pálya állapotának javulásával az autó is egyre jobban teljesített. Mega első kört futottam a Q3-ban, talán az idei legjobb volt, nem hiszem, hogy bármennyit is benne hagytam volna" - mondta Hülkenberg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!