Vágólapra másolva!
Fréderic Vasseur, a Renault csapatfőnöke elárulta, miért bízták Nico Hülkenbergre a Renault egyik ülését. A német pilóta már bizonyított, és látják benne a csapatot összefogó erőt.

A 2017-es szezon kezdetétől legalább két évig Nico Hülkenberg lesz a Renault egyik pilótája, akire az a feladat hárul, hogy magával húzza a jobb eredményekre törekvő istállót. Hülkenberg eddig az F1 egyik meg nem értett zsenije, mivel hiába nyert meg mindent a világbajnokságon kívül, az F1-ben egyelőre, 111 verseny alatt még a dobogóig sem jutott el.

Fréderic Vasseur, a Renault csapatfőnöke jól ismeri a 29 esztendős pilótát, mivel csapatával, az ART Grand Prix-vel több utánpótlás-bajnokságban, így az F3 Euróban és a GP2-ben is versenyeztette őt, és felhívta a figyelmet arra, hogy Hülkenberg korábban olyan tettet is véghez vitt, amelyre csak a legjobbak voltak képesek.

Gyári csapat tagja lesz Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

„Nico egyike azoknak a pilótáknak, akik tényleg letették a névjegyüket, különösen azzal, hogy már az első évében megnyerte a GP2 bajnoki címét. Erre rajta kívül eddig csak Nico Rosberg és Lewis Hamilton volt képes. Ő eddig a pályafutása minden szakaszában sikeres volt, Le Mans-t is beleértve. Emellett igazi vezéregyéniség, képes motiválni a csapatot, húzza magával a közkatonákat.”

Hülkenbergen kívül valójában Hamilton volt az egyetlen, aki újoncként kett bajnok a GP2-ben. Ez papíron Rosbergre is igaz, de ő 2005-ben, a sorozat történetének első szezonjában nyert, amely értelemszerűen a mezőny összes tagjának az első éve volt.

Vasseur személyes tapasztalatára támaszkodva állíthatta, hogy Hülkenberg „technikai szempontból tudatos pilóta, aki értékes visszajelzéseket tud adni, és pontosan tisztában van vele, mit vár el az autótól. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozzunk együtt. Nagyon örülünk, hogy csatlakozik hozzánk.”

Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője egyetértett Vasseurrel, és kiemelte Hülkenberg sikeréhségét,

ami szerinte pont illeszkedik a csapat helyzetéhez. A Force India versenyzőjét előzőleg már a Ferrarival is hírbe hozták, az Autosport korábban arról írt, hogy az olaszok mérnökeit nem győzte meg Hülkenberg teljesítménye, amikor a Sauber színeiben Ferrari motorokat használt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!