Rosberg: Nem igaz, hogy Hamilton szétesett

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Japán Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (R) congratulates his teammate Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg after he took pole position in the qualifying session at the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka on October 8, 2016. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
A pontverseny éllovasa semmit sem érzékelt ellenfele csatározásából a sajtóval, és nem tapasztalja, hogy szétesett volna a világbajnoki címért zajló hajrá kezdetén.

Négy futammal a világbajnokság vége előtt 33 pontra nőtt a különbség Nico Rosberg és csapattársa, Lewis Hamilton között. Hamilton a Japán Nagydíjon ismét kikapott Rosbergtől, miután a rajtja ezúttal sem sikerült, a pályán kívül pedig összeveszett az újságírókkal. Felmerült, hogy Hamilton szétesett, és nem figyel oda eléggé a versenyzésre, de a Mercedes csapatfőnökéhez hasonlóan Rosberg sem értett ezzel egyet. Azt mondta, ő észre sem vette Hamilton konfliktusait, a munkamorálja viszont feltűnt neki.

„A színfalak mögött ugyanolyan összeszedett, mint mindig. Hosszú hónapok óta nem dolgozott olyan sokáig, mint a malajziai csalódása után. Minden apróságot meg akar találni a köridőkben. A mérnökökkel együtt dolgozva nagyon motiváltnak és eltökéltnek láttam őt” – mondta Rosberg.

Rosberg és Hamilton Japánban Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Nem vettem észre semmiféle önsorsrontó viselkedést a részéről. Nem olvasok újságot a versenyhétvégéken, és utána sem. Nekem egyébként is az a fontos, hogy kihozzam magamból a legtöbbet, nem az, hogy Lewis milyen mentális állapotban van.”

Rosberg még soha sem állt olyan közel a világbajnoki címhez, mint most,

hiszen Hamilton hiába nyerné meg a maradék négy versenyt, ha csapattársa közben behozná az autóját a 2. helyekre, sőt egyszer még egy 3. pozíció is belefér neki. A pontverseny éllovasa viszont nem nyugszik meg.

– szögezte le. – Őt mindig nehéz lesz legyőzni, és még sok verseny van hátra. És a legjobb érvem az, hogy miért változtassak a hozzállásomon, ha minden jól megy? A hozzáállásom bevált: megjövök, odafigyelek a hétvégére, próbálok nyerni, és most sikerült is.”

Könnyelműség lenne még leírni Hamiltont Forrás: AFP/Yuya Shino

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint hiba lenne még leírni Hamiltont. Bár ő is elismerte, hogy most Rosbergnek áll a zászló, úgy véli, a világbajnoki címvédő még az idén visszavághat.

A dolgok nagyon gyorsan megváltozhatnak. Kimi (Räikkönen) is elhalászta a világbajnokságot Fernando (Alonso) és Lewis orra elől tíz évvel ezelőtt – utalt a 2007-es szezonra. – Még 100 pontot lehet szerezni a bajnokságban, hülyeség lenne leírni őt.”

A Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, Niki Lauda azonban úgy látja, Hamilton már nem tudja megfordítani az állást, ha Rosbergnek nem lesz valamilyen fatális technikai problémája.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!