Ricciardo az autója miatt kapott ki Verstappentől

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Japán Nagydíj
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer leads Kimi Raikkonen of Finland driving the (7) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) on track during the Formula One Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 9, 2016 in Suzuka. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20161009-00802 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull megállapította, hogy Ricciardo autója nem volt kifogástalan Japánban. Kulcsfontosságúnak tartják a Ferrari legyőzését.

Szokatlanul nagy különbség alakult ki Max Verstappen és Daniel Ricciardo között a Japán Nagydíjon, ahol a holland fiatal a 2. lett, csapattársa viszont csak a 6. helyen ért célba. A Red Bull a telemetria alapján megállapította, hogy Ricciardo az egyenesekben körönként több mint 1 tizedmásodpercet veszített, de az időmérőn ennél kevesebbel, 62 ezredmásodperccel kapott ki a csapattársától.

Ez elsősorban azért akadályozta őt, mert Kimi Räikkönen büntetése után is csak a 4. rajtkockából indulhatott, az viszont pont a pálya nedves oldalára esett, így visszacsúszott Sergio Pérez mögé az első néhány száz méteren. Később sem javult a helyzete, egyebek mellett Sebastian Vettel is simán körbeautózta őt a 130R kanyarban.

Nem felejtett el vezetni, az autója nem volt csúcsformában Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

A csapat szerint Ricciardo autójában a Renault motor már az életciklusának végén járt, az üzemanyag-átfolyásmérő Max Verstappenénél kisebb értékeket mutatott, és egyes helyeken az autó alja is leért az aszfaltra.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint megvizsgálják a problémát, és a következő futamra mindkét autóba új erőforrást szerelnek be.

Ez megfelel az eredeti terveiknek. A helyzet rendezése nagyon fontos számukra, mert 50 pont előnnyel vezetnek a Ferrari előtt, és anyagi szempontból komoly lökést adhatna a Red Bullnak, ha megtartanák a konstruktőri pontverseny 2. helyét.

– szögezte le Horner. – A presztízsen túl anyagi értéke is van. A 2. hely óriási jelentőséggel bír a jövő évi költségvetésünkkel kapcsolatban. Szerintem lesz még adok-kapok és jönnek majd akadályok is. Remélhetőleg a következő két versenyen nem lesz gondunk. Brazília inkább a Ferrarinak fekszik, Abu-Dzabi nagyjából egyforma mindkettőnknek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!