Vágólapra másolva!
Tárgyalások kezdődhettek a McLaren és Fernando Alonso között, ez pontot tehet Jenson Button F1-es pályafutására. A Renault háza táján is mozgás kezdődhet.

Fernando Alonso hónapok óta azzal fenyegetőzik, hogy a jövő év végén távozhat az F1-ből, ha az autók vezetése nem lesz a jelenleginél nagyobb kihívás számára. A Marca című spanyol lap arról számol be, hogy Japánban a McLaren tárgyalni kezdett a kétszeres világbajnokkal, és a jövőre lejáró hároméves szerződésüket további három szezonnal, 2020-ig megtoldanák.

Alonso 2001-ben mutatkozott be az F1-ben, 2002-ben a Renault tesztpilótája volt, azóta viszont csak sérülés miatt hagyott ki futamokat, és már most is a mezőny egyik veteránjának számít. Pályafutása 2005-ben és 2006-ban ért a csúcsra, utána viszont lemaradt a világbajnoki címekről. Azzal a reménnyel tért vissza a McLarenhez, hogy harmadszor is győzni tud, de ettől még messze vannak.

Megpróbálják megtartani Alonsót Forrás: Honda/LAT

A kétszeres világbajnok jövőre biztosan új csapattársat kap majd az ígéretes újonc, Stoffel Vandoorne személyében, a McLaren ugyanakkor meghosszabbította Jenson Button szerződését is. A 2009-es világbajnok hivatalosan csak szabadságra megy, de

a BBC több forrásra hivatkozva azt írja, hogy Buttont valójában nyugdíjazzák, és utolsó négy F1-es futamára készül.

Amennyiben a McLaren a közeljövőben magához tudja láncolni Alonsót, a woking istálló is kiszáll egy időre a pilótapiacról, ahogy a Mercedes és a Red Bull is tette, mivel 2018 végéig ők sem terveznek változtatni a felállásukon. Ez a Ferrarit előnyös helyzetbe hozza, amikor Sebastian Vettellel tárgyalnak a jövőre szintén lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

Eközben a Renault-nál még a jövő évi versenyzőpáros helyzete sem rendeződött.

A Marca a kétszeres rali-világbajnok Carlos Sainzra hivatkozva azt írta, hogy fia, Carlos Sainz Jr. korábban eldöntötte: elhagyja a Toro Rossót a Renault kedvéért, a Red Bull azonban nem engedte el. A német Auto Bild közben úgy értesült, hogy Nico Hülkenberg viszont 2017-től három évre a Renault-hoz mehet.

Akadnak jelentkezők Magnussen helyére Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Nem állnánk Nico útjába, ha el akarna menni” – idézte Bob Fernley-t, a Force India csapatfőnök-helyettesét a Turun Sanomat című lap, amely arról is beszámolt, hogy

Valtteri Bottas és Esteban Ocon is esélyes a francia istálló másik ülésének elnyerésére.

Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke a Canal+ kérdésére azt mondta, Hülkenberg „az egyik lehetőség, de egyelőre nem döntöttünk róla.” A francia szakember megjegyezte, hogy „ha minden versenyzőt összeállítanánk, akiket hírbe hoztak velünk, akkor focicsapatunk lenne, nem Forma-1-es. Hülkenberg egy lehetőség, de két-három másik név is felmerülhet.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!