Vágólapra másolva!
Gyakran panaszkodott átkozódva a rádión, ezen megpróbál változtatni a jövőben, mert attól tart, akik nem ismerik, félreértik a reakcióját.

Az utóbbi időben a nagydíjhétvégék állandó műsorszámává váltak Romain Grosjean kirohanásai a rádión. A Haas versenyzője soha nem köntörfalaz, ha valami nem tetszik neki, és mivel mostanában elég sok technikai problémája volt, gyakran lehetett hallani, ahogy élő adásban szidja az autóját.

– állította Grosjean Szuzukában. – Amikor a szingapúri időmérőn összetörtem az autómat, és visszamentem a garázsba, bocsánatot kértem a szerelőimtől, mondtam nekik, hogy bocs srácok, ma este sok dolgotok lesz. Azt felelték, 'nem baj, tudjuk, hogy odakint a pályán te is 120 százalékot adsz bele, ezt akarjuk látni.'"

Grosjean szándékosan visszafogja magát a rádión Forrás: AFP/Pascal Guyot

„Semmi személyes nincs benne, ha az autómra panaszkodok. Egyszerűen csak szavakba öntöm az érzéseimet, ami nem is olyan egyszerű."

Bár a csapat főnöke, Günther Steiner azt mondta, nem parancsolnak rá, hogy legyen diszkrétebb, Grosjean úgy érzi, jobb lenne visszafognia magát, mert a kívülállók valószínűleg félreértik a reakcióit.

legalábbis annak tartom magam – jelentette ki. – Mindenki tudja, hogy így van, és hogy keményen igyekszem. Folyamatosan hajtom magam, és azt szeretném, ha mások is ugyanígy hajtanának."

„Mostanában igyekeztem visszafogni magam, mert a tévébe is bejátsszák az üzeneteimet, és akik nem ismernek, rossznak tarthatják, amit csinálok."

Ez már meglátszott a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjon is, amelyen Grosjean a megszokottnál finomabban reagált, miután fékhiba miatt kiesett. Pénteken, a Japán Nagydíj első szabadedzésén egyébként ismét elromlott a fékje.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!