Hamilton Mercedesét tesztelte a MotoGP-s Lorenzo

Movistar Yamaha rider Jorge Lorenzo of Spain looks on inside his team garage before the third and final day of MotoGP test races at the Sepang circuit outside Kuala Lumpur on February 25, 2015. AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Movistar Yamaha rider Jorge Lorenzo of Spain looks on inside his team garage before the third and final day of MotoGP test races at the Sepang circuit outside Kuala Lumpur on February 25, 2015. AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Vágólapra másolva!
A motoros élete álmát váltotta valóra azzal, hogy kipróbálhatta az F1-es világbajnok 2014-es autóját a Brit Nagydíj helyszínén. Közös szponzoruk hozta össze a lehetőségét.

Miközben az F1-es mezőny a Távol-Keleten, Japánban versenyez, egy Mercedes a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban is pályára lépett csütörtökön. A volán mögött azonban nem egy rutinos autóversenyző, hanem a MotoGP sztárja, Jorge Lorenzo foglalhatott helyet.

A Yamaha versenyzőjét a Mercedeshez hasonlóan a Monster energiaital szponzorálja, nekik köszönhető, hogy Lorenzo valóra válthatta egyik álmát, és kipróbálhatta Lewis Hamilton 2014-es F1-es autóját, amellyel a brit pilóta megnyerte második világbajnoki címét.

Lorenzo számára nem ismeretlen az autózás világa sem, korábban kipróbált egy GP2-es autót, indult a Bajnokok tornáján, és vezetett GT3-as Ferrarit is, de a Mercedesszel megtett körei előtt egyéb, gyors versenyautókkal is pályára kellett lépnie, hogy jobban megismerje Silverstone jellegzetességeit. Lorenzo lelkesen nyilatkozott a teszt után.

„Az autó nagyon simán megy, sokkal izgágábbra és nehezebbre számítottam, de minden nagyon rendben volt: a kormányzás, az erőforrás, minden. Könnyű volt vezetni, a kanyarokban tényleg nagyon gyors, szinte valószerűtlen. Az első körben még megérezni az erejét, de utána hozzá lehet szokni. Hasonló egy MotoGP-s motorhoz, de a kanyarokban egy más világot képvisel, a csúcspontnál körülbelül 40 km/órával gyorsabb.”

A tesztet hónapok óta szervezték az érintettek, de a versenyző és a csapat sűrű programja miatt nehezen találtak olyan időpontot, amely mindkét félnek megfelelt. Az ilyen alkalmak nem gyakoriak, de nem is példátlanok: korábban Valentino Rossi is vezetett F1-es Ferrarit, sőt „közös” világbajnoka is van a két sportágnak John Surtees révén, aki négyszer nyert vb-t 500 köbcentiméteres motorokkal, majd 1964-ben győzött az F1-ben is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!