Massa: Nem egy motorhiba a legrosszabb, ami egy versenyzővel történhet

Forma-1, Felipe Massa, Scuderia Ferrari, Magyar Nagydíj 2008
Ferrari Brazilian's driver Felipe Massa drives back to the pits as smoke pours from his engine at the Hungaroring racetrack on August 3, 2008 in Budapest after the Formula One Hungarian Grand Prix. McLaren Mercedes' Finnish driver Heikki Kovalainen won the race ahead of Toyota's German driver Timo Glock and Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Felipe Massa megérti, hogy Lewis Hamiltonnak nagyon fáj a kiesés a múlt hétvégi Malajziai Nagydíj után, de szerinte ennél keserűbb vereségek is érhetik az embert a Forma-1-ben.

Az élről esett ki Lewis Hamilton a múlt vasárnap rendezett Malajziai Nagydíjról, ezzel 23 pont hátrányba került Nico Rosberghez képest a világbajnoki pontversenyben. Az egész világ láthatta Hamilton fájdalmát, amikor tehetetlenül félreállt a lángoló Mercedesszel, és egykori riválisa, Felipe Massa is elismerte, hogy átérezte egykori ellenfele helyzetét.

„Arra emlékeztetett, ami 2008-ban velem történt Budapesten. Magabiztosan vezettem a Magyar Nagydíjat, de néhány körrel a vége előtt a célegyenesben a motorom egyszer csak elromlott. Az ilyen csapásokat a versenyzők nehezen dolgozzák fel. Nem csak az elvesztett versenyt, hanem a tudatot, hogy ezek a pontok hiányozni fognak a világbajnokságban” – mondta Massa a Motorsport.com-nak.

Massa és az elfüstölő Ferrari a 2008-as Magyar Nagydíjon Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az akkori kiesés bizonyos szempontból Massa világbajnoki címébe került, hiszen ha győz, mindenképpen több pontot szerzett volna Hamiltonnál, aki így 2008 világbajnoka lett. Massa mégsem ezt tekinti a döntő momentumnak, hanem a Szingapúri Nagydíjat, amit szintén az élről bukott el, amikor honfitársa, Nelson Piquet Jr. a csapat utasítására szándékosan a falnak ment, hogy ezzel Safety Car fázist idézzen elő, és hozzásegítse a futamgyőzelemhez Fernando Alonsót.

„Emlékszem, hogy nagyon elkeseredtem akkoriban – utalt a magyarországi versenyre -, mert tudtam, hogy én semmi rosszat sem tettem. A technikai hibák a sport részei, ezt sajnos figyelembe kell venni, és könnyebb is elfogadni őket, mint azt, amit 2008-ban, Szingapúrban elszenvedtem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!