Vágólapra másolva!
Nem ivott eleget, és túl gyorsan szállt ki az autójából a pénteki első szabadedzés után. A Red Bull nem aggódik, hiszen a 19 éves holland azóta remekel az edzéseken.

Max Verstappen az 5. helyet szerezte meg a Malajziai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, 3 hellyel megelőzve csapattársát, Daniel Ricciardót. Ennél is lényegesebb, hogy a hosszú etapokon remek tempót diktált, az első edzésnap adatai alapján akár a Mercedesekkel is harcba szállhat vasárnap. Szombaton is remekül kezdett, a harmadik edzésen Nico Rosberget is megelőzve a tabella 2. helyén zárt.

Pedig a 19. születésnapját éppen pénteken ünneplő Verstappen hétvégéje nem indult felhőtlenül: az első szabadedzésen annyira kikészült a hőségtől, hogy

az autójából kiszállva összeesett a Red Bull garázsában.

A csapat szerint nem ivott eleget a több mint 30 fokos hőségben, de hamar rendbejött, és a második gyakorlás előtt már nem volt kérdéses, hogy autóba tud ülni.

Verstappen hamar rendbejött az ijedtség után Forrás: Farkas Péter - Origo

„Azt hiszem, az első edzés után túl gyorsan szálltam ki az autómból – nyilatkozta később Verstappen a holland tévéseknek.

A második szabadedzésen viszont semmilyen problémát nem tapasztaltam."

Mennyire fiatal Verstappen?

Verstappen már pályafutása második F1-es idényének végén jár, de még mindig szemtelenül fiatal a többi versenyzőhöz képest. A 19. születésnapja alkalmából a Red Bull összegyűjtötte, mik történtek 1997 őszén, amikor a holland meglátta a napvilágot. Kiemelték például, hogy akkoriban csak négy olyan ország volt a világon, amelyet egy nő irányított, mára ez a szám 22-re nőtt. Ekkor került az eladási listák élére Elton John 'Candle in the Wind' című száma, amelyet Diana hercegnő temetésén énekelt el, Pedro de la Rosa pedig éppen az első F1-es szerződését próbálta tető alá hozni.

Hozzátették, aki igazán öregnek akarja érezni magát, gondoljon bele, hogy

még az új generációs versenynek számító Malajziai Nagydíj is idősebb Verstappennél:

igaz, hogy az első futamot csak 1999-ben rendezték Szepangban, de a kormány 1996-ban jelentette be az F1-es szerződést, és nem sokkal később a szepangi pályát is elkezdték építeni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!