Vágólapra másolva!
Mindössze egy időmérő kört fog teljesíteni, hogy spóroljon a gumikkal. A pályafutása 300. futamára készülő Jenson Button szerint jobban állnak, mint ahogy azt az idők sugallják.

Több szempontból is érdemes a McLareneket figyelni a Malajziai Nagydíj hétvégéjén: Fernando Alonso továbbfejlesztett, és egyelőre gyorsnak tűnő Honda motorral, a mezőny végéről próbál majd előre törni, Jenson Button pedig pályafutása 300. F1-es futamára készül, büntetés és új motor nélkül.

„Az időmérő nagyon rövid lesz számomra, csak egy mért kört fogok megtenni, hogy a pole-hoz képest 107%-on belülre kerüljek, utána majd TV-n nézem az eseményeket!” – nyilatkozta Alonso pénteken. – Minél több gumit meg akarok spórolni a versenyre, hogy a rajttól a célig támadhassak. Szerintem Jensonnal a csapat küzdhet a Q3-ért, és remélhetőleg a verseny végén én is csatlakozhatok hozzá a pontszerzők között” – tette hozzá a kétszeres bajnok, aki első F1-es pole-ját Malajziában szerezte.

Alonso a mezőny végéről is pontot szerezne - további képek a galériában! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

„Esőre számítunk, azt nem tudom, hogy az időmérőre vagy a versenyre fog megérkezni, de bármikor is jön, nekünk segíteni fog” – tette hozzá annak ellenére, hogy ő mindenképpen utolsó lesz a rajtrácson. –

Alonso délután a 7., Button a 10. helyre ért oda az időtáblázaton, de a jubiláló brit szerint az autója jobban teljesít annál, amit az eredmény sugall.

„A 10. hely nem túl jó. Nagyon későn kezdtünk a második szabadedzésen, mert változtattunk az autón, és ez tovább tartott, mint gondoltuk. Amikor kijutottam a pályára, a többiek már magasabb üzemanyagszinttel mentek. Utolértem Kevin Magnussent a 10-es kanyarban, de nem húzódott le, csak kocsikázott az ideális íven, ami némi időmbe telt” – magyarázta.

Button elmondta, hogy nagyon furcsának tartja az új aszfaltot a szepangi pályán, mert az autója hirtelen elveszti rajta a tapadását. Szocsihoz hasonlította, és hozzátette, nehéz lesz kiválasztani a megfelelő gumikat. Úgy vélte, az időmérőre mindenképpen a lágy lesz az ideális, a futamon viszont már nem tartotta ennyire egyértelműnek a helyzetet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!