Pérez ultimátumot adott, nem vár tovább

Forma-1, Sergio Pérez, Force India, Európa Nagydíj, Baku
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 celebrates his third position Nico Hulkenberg (GER) Sahara Force India F1 and the team. European Grand Prix, Sunday 19th June 2016. Baku City Circuit, Azerbaijan.
Vágólapra másolva!
Ha a héten nem tisztázódik, hogy jövőre hol folytatja a pályafutását, más lehetőség után néz. Pedig szívesen maradna a Force Indiánál, és a csapat is szeretné, ha így történne.

Sergio Pérez sorsa annak ellenére bizonytalan, hogy a Force Indiánál már hetekkel ezelőtt azt állították, náluk marad, és ő maga is ezt szeretné. A csapata élt a szerződésében foglalt opcióval, és hosszabbított vele, a helyzet azonban nem ilyen egyszerű, mert

a támogatói hátteréből adódóan Pérez jövőjébe a szponzorainak is van beleszólásuk.

Úgy tudni, a mexikói versenyző csak egy évig szeretne a Force Indiánál maradni, hogy nyitva hagyja a lehetőségeit, ha a Ferrari 2018-ra utódot keres a várhatóan visszavonuló Kimi Räikkönen helyett. Pérez már Monzában is reménykedett, hogy a sorsa legkésőbb a két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjig eldől, de azóta sem tisztázódott. Azt mondja, már csak egy hétig hajlandó várni.

Pérez szeretne maradni a Force Indiánál, de csak egy évig Forrás: Sahara Force India/xpbimages.com/Xpb.Cc

„A szerződéseim meglehetősen komplikáltak. Először a szponzoraimnak kell megkötniük a megállapodásokat. Gondoskodnunk kell róla, hogy minden passzoljon, remélhetőleg hamarosan dűlőre jutunk. Ha nem, nehéz dolgom lesz! – nyilatkozta Pérez Szepangban.

Én egyébként is szeretek minél több évet eltölteni egy csapatnál, így lehet jó kapcsolatot kiépíteni velük."

„Nem titok, hogy jövőre is szeretnék itt maradni, különösen az új autókkal, mert hiszek a csapatban. Hogy végül így alakul-e, azt nem tudom, de biztosan kiderül még a jövő hét előtt."

A 26 éves Pérez, aki 2014 óta versenyez a Force Indiánál, hozzátette, hogy bár vannak „érdekes" opciói, egyelőre nem foglalkozik más csapatokkal. Ha azonban a jövő hétig sem derül ki, mi lesz vele, kénytelen lesz más lehetőségek után nézni.

„Nem aggódok, úgy hiszem, jó helyzetben vagyok. Szerencsére nagy irántam az érdeklődés, ezért nyugodtan koncentrálhatok csak a munkámra – mondta. – Ha azonban nem az történik, amit az ember szeretne, muszáj keresnie valami mást. Ez nem izgat különösebben."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!