Vágólapra másolva!
A 28 esztendős Sam Owenst egy jégkorong találta el a fején, orvosai ugyanúgy mentették meg, ahogy Michael Schumachert is kezelték. Owens elárulta, mi volt a lényeges különbség a két eset között.

Michael Schumacher 2013 decemberi síbalesete óta találgat a világ, hogy a korábbi hétszeres világbajnok vajon felépülhet-e, és visszanyerheti-e önálló életének legalább egy részét. A legutóbbi hírek sajnos nem bíztatók, a család ügyvédje szerint az egykori élsportoló nem tud járni, de továbbra is mindent megtesznek azért, hogy ne szivárogjanak ki hírek Schumacher állapotával kapcsolatban.

A német szupersztár családi körben síelt, amikor elesett, és fejsérülést szenvedett a franciaországi Méribel térségében, majd a kórházba szállítás után életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Schumacher sokáig kómában volt, és nem tudjuk pontosan, hogy azóta mennyire reagál a külvilág ingereire, és azt sem, hogy milyen kilátásai vannak a jövőre nézve.

Nem ért elég gyorsan a kórházba? Forrás: Mercedes

A brit Express nemrég bemutatta a 28 esztendős Sam Owenst, akinek fejét egy jégkorong találta el, és bár eleinte „csak” a füle vérzett, inkább orvosi segítséget kért, végül ez mentette meg az életét. Az orvosok egy vérrögöt fedeztek fel a fejében, ezért eltávolították a koponyacsont egy részét.

Owens a blackpooli jégkorongklub második csapatában játszott, amikor 2014 novemberében bekövetkezett a baleset egy büntetőlövés során. A korongot másfél méterre tőle lőtték el, eltalálta a fejének bal oldalát. A játékos elejtette az ütőt, vérezni kezdett a füle, de eszméleténél maradt, és némi fájdalomcsillapító után eleinte jól érezte magát, az állapota azonban romlani kezdett.

A blackpooli kórházban CT-vizsgálatot végeztek el rajta, majd egy 2 és fél órás műtét során eltávolították a vérrögöt a koponyájából, és megszüntették a vérzést. Owens később teljesen felépült.

„A jégkorongozást abbahagytam, mert még a gondolatától is rosszul vagyok, de a krikettől nem tántorított el. Mindenkit arra szeretnék bíztatni, hogy nagyon óvatos legyen, amikor jégkorongozik és krikettezik, ne kockáztasson, és viseljen fejvédőt. A balesetem évfordulója nagyon megviselt, mert visszatértek az emlékek, és rájöttem, hogy milyen közel jártam a halálhoz. Elérzékenyültem, bosszús voltam, de nagyon szerencsés” – mondta Owens, aki köszönetet mondott a kórháznak is.

Síbalesete idején Schumacher is viselt sisakot, de napvilágot láttak olyan hírek, amelyek szerint egy kamera súlyosbíthatta a baleset következményeit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!