Vágólapra másolva!
Új motorváltozat bevetésére készül a Honda. A sportprogramjuk vezetője szerint ez már a jövő hétvégén megérkezhet, mert Japánban nem merik bevállalni a büntetést.

Az utolsó három motorfejlesztési zseton beváltására készül a Honda, várhatóan már a jövő hétvégi Malajziai Nagydíjon. A McLaren partnere ezt már csak rajtbüntetések árán teheti meg, és Juszuke Haszegawa, a sportprogram vezetője elárulta, azért célozták meg a következő futamot, mert az utána esedékes Japán Nagydíjon mindenképpen szeretnék elkerülni a problémákat.

„Spában új motort vezettünk be, így kilenc futamunk maradt, hogy még egy új változatot kezdjünk használni” – magyarázta Haszegawa. „Ha ezt felosztjuk, Malajziában, Japánban vagy az USA-ban jön el az ideje. Japánban nem akarunk büntetést kapni, úgyhogy Malajzia kézenfekvőnek tűnik.”

Megint új szívet kaphat a McLaren Forrás: Andy Hone/LAT Photographic

„Még egyeztetünk a csapattal, de szerintem a rajongók be sem engednének a pályára, ha Japánban büntetést kapnánk!”

Haszegawa szerint „megbeszélés kérdése”, hogy mindkét autóba egyszerre szerelik-e be az új változatot, mert „a versenytaktika és a konstruktőri pontverseny miatt nem akarjuk, hogy mindkét autó a mezőny végéről rajtoljon. Jobban járhatunk, ha megosztjuk az autók taktikáit” – idézte az Autosport.

Egyelőre az sem eldöntött, hogy az erőforrás mely pontját változtatják meg,

bár úgy tűnik, továbbra is a belső égésű motor áll a középpontban. Ettől függetlenül Haszegawa szerint elképzelhető, hogy más területen vetnek be újításokat, mert „ha hozzányúlunk az égéshez, rengeteg időre lesz szükségünk, hogy beállítsuk, és ezzel az idén már nem igazán akarunk foglalkozni.”

Annyit azonban elárult, hogy az újítások között szerepelhet a „súlycsökkentés, állóképesebb motorblokk, és egyéb területek, amelyek még nagyobb teljesítményt hozhatnak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!