Vágólapra másolva!
Életveszélyes helyzetbe került egy beavatkozó bíró a Szingapúri Nagydíjon, másodperceken múlt, hogy nem értek oda hozzá az F1-es autók, miközben lerohant az aszfaltról.

Tavaly egy eltévedt turista, szombaton egy hatalmas gyík, a vasárnapi futam elején pedig egy rosszkor, rossz helyen lévő sportbíró okozott riadalmat a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén. A rajt után a versenyigazgató beküldte a Safety Cart, mert Nico Hülkenberg autójának roncsa eltorlaszolta a célegyenest, az újraindítás pillanatában viszont egy pályabíró még mindig az aszfalton volt.

A mezőny a 3. kör elején már versenytempóban haladt az 1-es kanyar felé, amikor a bíró még fejvesztve rohant a biztonsági fal felé, kezében egy autóról letört alkatrésszel. Egyelőre nem tudni, hogy mit keresett még az aszfalt közelében, valószínűleg kommunikációs hiba miatt nem hagyta el időben a helyszínt.

Az ijesztő pillanat, Rosberg végül a sportbíró mellé is ért - további képek a versenyről a galériában! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A versenyt vezető Nico Rosberg végül körülbelül 2,5 méterre haladt el a pályabírótól, aki szerencsére nem sérült meg.

– kommentálta a futamot megnyerő Rosberg a látottakat. „Szerintem ahogy mi nem számítottunk az újraindításra, úgy ő sem. Nagyon hirtelen jött minden. Szerencsére eltűnt az útból még időben, úgyhogy minden rendben volt, de természetesen kicsit óvatosabban kellett hajtanunk ott.”

Az F1-es futamokon dolgozó sportbírók a legképzettebbek, több éves gyakorlattal kaphatnak lehetőséget, hogy a legmagasabb szintű versenyeken is dolgozhassanak. Ennek köszönhetően igen ritka, hogy ilyen látványos hibát vétsenek, és ezúttal is elképzelhető, hogy nem maga a sportbíró vétett a protokoll ellen. Az incidens minden bizonnyal szerepel majd a futam után készülő jelentésben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!