Vágólapra másolva!
Az ifjú holland mentálisan nagyon erős, véli Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. Szerinte Verstappent nem viselték meg a Belgiumban és Olaszországban kapott kritikák.

Rengeteg bírálat érte Max Verstappent, miután a Belga Nagydíjon a sportszerűtlenség határát súrolva védekezett Kimi Räikkönen majd Sebastian Vettel ellen, és elismerte, hogy az indulat is vezérelte a pályán a korábbi rajtbaleset miatt.

Räikkönen érvelését „hazugnak” nevezte, és azt mondta, hogy a Ferrari pilótái „szégyelljék magukat”, Monzában viszont Charlie Whiting vele és a Scuderia versenyzőivel is elbeszélgetett. A beszólogatásnak azonban még nincs vége, Verstappen a korábbi háromszoros világbajnok, Niki Lauda megjegyzésére csak az Olasz Nagydíj hétvégéjén reagált, miután a Mercedes-csapat elnöke egy pszichológus meglátogatását javasolta neki.

Egyik fülén be, a másikon ki Forrás: AFP/Gabriel Bouys

„Ha én elmegyek, jöhet ő is velem” – viccelődött Verstappen a Ziggo Sport Totaal című tévéműsorban, ahol Räikkönen kritikáival kapcsolatban elismerte, hogy „ha Kimi helyében lennék, én ugyanezt mondtam volna a rádióban.” A bírálatok utóhatásairól azt mondta: „Nekem nem sokat számítanak. A pályán a saját dolgommal foglalkozom.

Verstappen csapatfőnöke, Christian Horner a Motorsport.com-nak kijelentette, hogy semmilyen változást nem tapasztalt versenyzője viselkedésében a felfordulás után, de azt mondta, a tinédzser tanult a történtekből.

Monzában elkerülte a baj Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

„Az egész úgy lepereg róla, mint minden 18 évesről” – tette hozzá ugyanakkor a Red Bull csapat vezetője. „A versenyzésre összpontosít. Ő ilyen.

Horner úgy látja, hogy Verstappen erőssége pont a sportág legnagyobb alakjaira jellemző mentális állóképesség. Szerinte ez mutatkozott meg Monzában is, amikor az elrontott rajt után pilótája visszaküzdötte magát a 7. helyre, és még a verseny végén is végrehajtott egy pontos előzést Sergio Pérez ellen. „Nagyon jól versenyzett, néhány remek előzést is bemutatott. Nem hiszem, hogy más hozzáállással vezetett, mint korábban.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!