Ecclestone: Egy fillért sem fizettem volna az anyósomért!

Forma-1, Bernie Ecclestone, Fabiana Flosi, Szingapúri Nagydíj 2014
(FILES) This file photo taken on September 18, 2014 in Sigapore shows Formula One boss Bernie Eccleston (L) and his wife, Fabiana Flosi. Aparecida Schunck Flosi Palmeira, mother-in-law of Formula One boss Bernie Ecclestone has been kidnapped for ransom in her home city of Sao Paulo. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője már viccelődik a túszdrámával, ami megrázta a családját, de végül szerencsés véget ért. A Német Nagydíj után Brazíliába utazott.

Több mint egy hétig tartották fogva Bernie Ecclestone anyósát brazil támadók, akik interlagosi otthonából rabolták el a 67 esztendős Aparecida Schunckot. A hatóságok végül egy sikeres akcióval kimentették az asszonyt, így nem került sor a brazil történelem legnagyobb összegű váltságdíjának kifizetésére. A rá jellemző fanyar humorral Ecclestone megjegyezte, hogy ennek esélye sem volt.

„Soha sem készültem arra, hogy fizetek nekik” – idézte a 85 esztendős üzletembert a brit Sunday Times. „Az összes barátom tudja, hogy egy fillért sem fizetnék egy anyósért” – humorizált Ecclestone, akitől nem áll távol, hogy bizarr eseményekből, akár az őt ért korábbi bántalmazásból is viccet csináljon.

Ecclestone és felesége, Fabiana Flosi Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Ecclestone azt viszont nem tagadta, hogy voltak nehéz pillanataik, például amikor a zsarolók nők bántalmazásáról küldtek videókat nekik. Elárulta, az volt a legrosszabb, amikor lefejezéseket kellett megnézniük. Nem tagadta azt sem, hogy az események megrázták a családját, és ő maga soha sem képzelte, hogy ilyen megtörténhet, de méltatta felesége, Fabiana Flosi rátermettségét.

A brit üzletember és családja a történtek ellenére nem ábrándult ki Brazíliából, jelenleg Rióban vannak, és az F1 új globális partnere, a Heineken vendégszeretetét élvezik. „Remek hely, és jó látni, ahogy a rajongók ünnepelnek” – mondta a Clube Monte Libanóról, amit kibérelt a sörgyár. „Mindenképpen rajta tartom a szemem a holland atlétákon” – mondta az Algemeen Dagblad című lapnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!