Vágólapra másolva!
Karizmatikus egyéniségre van szükségük a csapat felvirágoztatásához vezető úton. Tudják, hogy Lewis Hamilton és a többi nagy név már elköteleződött, ezért nem sürgetik a döntést a pilótapárosukról.

Egyre több a pletyka a Renault jövő évi versenyzői felállásával kapcsolatban, mivel egyelőre Kevin Magnussen és Jolyon Palmer szerződését sem hosszabbították meg. Eközben – egyebek mellett -Felipe Massát, Valtteri Bottast, Sergio Pérezt és Esteban Ocónt is összefüggésbe hozták az enstone-i istállóval, amelynek menedzsmentje eldöntötte, hogy nem várhatnak 2020-ig a sikerekkel.

„A Renault szempontjából olyasvalakit keresünk, aki hajlandó beszállni egy hosszútávú projektbe” – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője az Autosportnak. „Azt várjuk, hogy képes legyen vezéregyéniség, a márka nagykövete, és mutasson utat a csapatnak. Amikor az ember még fiatal, nincs könnyű dolga, ezért (a mostani pilótapárostól) többre is számíthatunk még, és szükségünk is van arra, hogy példát mutassanak.”

Schumacher a Benettonnál újoncból a mezőny etalonja lett, karizmája utána a Ferrarihoz vonzotta a mérnöki gárda krémjét Forrás: AFP

„A nagy csapatok mindig karizmatikus versenyzőkre bízzák magukat. (Sebastian) Vettel, Michael Schumacher, (Nico) Rosberg, és a többiek. Pont valaki ilyen kellene nekünk. Nem mondom, hogy a mostani pilótáink képtelenek lennének felnőni ehhez, de egy adott pillanatban erre lenne szükségünk.”

A Renault legutóbbi sikeres korszakában Fernando Alonso töltötte be ezt a szerepet,

miután 2003-ban megnyerte pályafutása első nagydíját a Hungaroringen, 2005-ben és 2006-ban világbajnok is lett. Korábban Michael Schumacher szintén az enstone-i istállóval nyert 1994-ben és 1995-ben, akkor még Benetton néven. A Renault az idén tért vissza gyári csapatával az F1-be, de Abiteboul szerint egyelőre nem lenne helyes döntést hozni a Magnussen-Palmer páros jövőjéről.

A Renault-nál még nem pánikolnak a sikertelenség miatt, de fejlődni akarnak, Magnussennel és Palmerrel ez azonban kérdéses Forrás: Farkas Péter - Origo

„Elegendő információ, adat és bizonyíték hiányában nem lenne fair korán dönteni” – nyilatkozta a francia, aki nemrég az Egyesült Királyságba költözött. „Tudjuk, hogy Lewis Hamilton, Fernando Alonso és a többiek elköteleződtek már, ezért ők a télen már nem mozdulnak. „Jobb, ha nem kapkodunk, és több időt hagyunk a véleményünk megformálására azzal kapcsolatban, hogy kire fogunk hajtani.”

Abiteboul elismerte, hogy Magnussennek és az egyelőre pont nélküli Palmernek nincs könnyű dolga

a megbízhatatlan idei autóval, de nem tagadta, hogy Esteban Ocón előbb-utóbb lehetőséget kap, hogy a tesztek után versenyzőként is bemutatkozzon az F1-ben.

„Eljön az idő, amikor Esteban megmutathatja, mire képes, nem csak a garázsban, hanem az autóban is. Jó kezekben, Toto (Wolff), a Mercedes és a Renault értő szárnyai alatt van. Jobb helyen nem is lehetne ahhoz, hogy lecsaphasson a lehetőségeire. Nem féltem őt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!