Vágólapra másolva!
Pat Symonds szerint a Williams a 7. helyen is végezhetett volna, ha szombaton jobban szerepelnek. Massának a kormányösszekötő cseréje után is "szörnyű" versenye volt.

A Williams a Magyar Nagydíjon sem remekelt, Valtteri Bottas 9. helye révén csupán 2 pontot szereztek az autójuknak egyébként sem kedvező pályán. Felipe Massa még rosszabbul járt: az időmérőn elszenvedett balesete után kicserélték a kormányösszekötőt az autójában, de továbbra is gondjai voltak a kormányzással, és csak a 18. helyen tudott célba érni.

"Szörnyű versenyem volt, a probléma már a rajtrácsra vezető körömön elkezdődött" - panaszkodott a brazil. "A kormányösszekötő az egyik oldalon túl nehéz, a másikon túl könnyű volt. Megpróbáltuk kijavítani a hibát, de nem tudtuk. Azért később kicsit jobb lett a helyzet, mert a versenyen már legalább vezethető volt az autóm, de nagyon nehéz volt az egész futamot így teljesíteni."

Bottas a rajthelyéhez viszonyítva egy pozíciót javított, de ezt valószínűleg Jenson Button problémáinak köszönhette. A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds azonban úgy gondolja, egy jobban sikerült időmérővel a McLareneket és Carlos Sainz Toro Rossóját is megelőzhették volna.

Massa végigszenvedte a versenyt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

- mondta. "Ha az időmérőn megszereztük volna a 7-8. rajtkockát - ami reális lett volna -, akkor ma is ezekben a pozíciókban tudtunk volna végezni. A futamunk elég simán zajlott, leszámítva Felipe balanszproblémáit."

Most nem volt gond a gumikkal

Bottas is viszonylag jónak érezte a versenyét, de ahhoz nem volt elég a tempója, hogy az előtte lévőkkel harcoljon. "A rajtom nagyon jól sikerült, fontos volt, hogy a Force India elé kerüljünk. Utána sikerült a terv szerint befejeznünk a versenyünket" - nyilatkozta. "A szuperlágy gumik sokkal jobban bírták, mint gondoltuk, ezért az első etapot egy kicsit hosszabbra nyújtottuk. A lágy gumikon nagyjából olyan volt a tempónk, mint amire számítottunk."

Symonds is kielemte, hogy a Williamsnek az előző versenyekkel ellentétben

ezúttal nem volt több gondja az abroncsokkal, mint a többi istállónak.

"A gumik kicsit tovább bírták, mint vártuk, bár a forgalomban így is nehéz dolgunk volt" - magyarázta. "Az első etapban például Fernando (Alonsónál) is lassabbak voltunk, mert folyamatosan másokat követtünk. Utána viszont kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, a gumik is bírták, ezért úgy gondolom, egy jobb időmérős szerepléssel mindenképpen több pontot gyűjthettünk volna."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!