Vágólapra másolva!
A Force India meglepően rendelt gumit a Pirellitől a hockenheimi futamra. A Mercedes és a Red Bull is a legnépszerűbb összeállítást választotta, a Ferrari és a McLaren merészebb volt ennél.

A hétvégi Magyar Nagydíjhoz hasonlóan a rögtön utána következő hockenheimi futamra is lágyabb gumikeverékeket választott versenyzőinek a Ferrari. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen fejenként 9 szuperlágy, 3 lágy és mindössze 1 szett közepes keverékű gumiból gazdálkodhat, és így rendelt Fernando Alonso, valamint Jenson Button is a McLaren részéről.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg egy szuperlágy szettet beáldozott a lágyak javára, Felipe Massa és Valtteri Bottas pedig kettőt is, az ő választásuk egyezik a Renault és a Haas versenyzőinek rendelésével. A Red Bullnál Max Verstappen és Daniel Ricciardo ugyanúgy taktikázott, mint a Mercedes, a Manor és a Toro Rosso, ők szintén 1-4-8 arányban rendelték az abroncsokat.

A lágy gumi Hockenheimben is népszerű lesz Forrás: © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)/© Foto Studio Colombo

A mezőny kakukktojása a Force India: rajtuk kívül az összes versenyző mindössze egy szett közepes keverékű gumit kért, Sergio Pérez és Nico Hülkenberg viszont rögtön hármat is. Elképzelhető, hogy a Force India ezúttal tényleg a többiekétől látványosan különböző taktikát próbál majd megvalósítani, de nem kizárt az sem, hogy csak óvatosak voltak az ausztriai tapasztalataik miatt.

A Force India kivételével csak mutatóban rendeltek közepes gumit a versenyzők Forrás: Pirelli

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!