A Ferrari elnöke rendet tesz az F1-es csapatnál

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Brit Nagydíj, bokszkiállás
Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen exits the pit lane during a practice session at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 8, 2016, ahead of the July 10 British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne személyesen keresi a megoldást az F1-es istálló bukdácsolására, de bennfentesek szerint Maurizio Arrivabene csapatfőnök helye továbbra sincs veszélyben.

Győzelmeket és a világbajnoki címért folyó küzdelmet várt csapatától a szezon előtt a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne. Az üzletembernek csalódnia kell, mert a Scuderia versenyzői 10 futamból egyet sem tudtak megnyerni, sőt a nagy ellenfél Mercedes autóival sem bírnak, amikor azok nem ütköznek össze. Silverstone-ban már úgy tűnt, a Red Bull is előttük jár.

A Brit Nagydíj után Marchionne több napot is azzal töltött, hogy személyesen próbálja megtudni, mi a baj Maranellóban, miért nem tudják tartani a lépést a fejlesztési versenyben. A Motorsport.com úgy értesült, hogy az olasz-kanadai üzletember nem várta meg Maurizio Arrivabene csapatfőnök beszámolóját, hanem személyesen beszélgetett a fejlesztési részlegek tagjaival.

Újításra van szükség a Ferrarinál Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A figyelem középpontjában a karosszéria és az aerodinamikai osztály volt, de elsősorban nem az adott terület vezetőjével, hanem a nekik beszámoló beosztottaktól, és a junior alkalmazottaktól kért információt a helyzetükről. A portál azt sugallja, hogy Marchionne azt akarja tudni, valóban csak annyi várható-e a Ferraritól, amennyit a részlegvezetők állítanak.

Ennek részeként elképzelhető egyes részlegek vagy munkacsoportok átszervezése a hatékonyabb működés érdekében, és személycserék sem zárhatók ki, de ebben az esetben is házon belüli előléptetés valószínű, mert az F1-ben évekig is eltarthat egy szakember leigazolása egy másik csapattól.

Marchionne válaszokat akar kapni Forrás: AFP/Andreas Solaro

Felmerülhet, hogy mi lesz Arrivabene sorsa, de a Ferrari ügyeivel kapcsolatban jól értesült blogger, Leo Turrini szerint neki egyelőre nincs oka az aggodalomra. „Amennyire én tudom, Sergio Marchionne nem szándékozik megszabadulni Maurizio Arrivabenétől” – írta. „Én viszont nem vagyok bizalmas közelségben az elnökkel, úgyhogy ezt majd az idő eldönti.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!