Csak vasárnap dől el, hogy Ericsson versenyezhet-e

Forma-1, Marcus Ericsson, Sauber F1 Team, Brit Nagydíj, baleset, pályabíró, sportbíró
Stewards wach a giant screen displaying the moment that Sauber F1 Team's Swedish driver Marcus Ericsson crashed into the barrier during the third practice session during at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 9, 2016, ahead of tomorrow's British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Sauber versenyzője a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén szenvedett balesetet. Fájdalmai vannak, de jól érzi magát, viszont rajtengedélyt csak újabb vizsgálatok után kaphat.

Vasárnap délelőtt dől el, hogy az FIA orvosai engedik-e versenyezni Marcus Ericssont a Brit Nagydíjon. A Sauber versenyzője a harmadik szabadedzés kétharmadánál szenvedett balesetet, amikor a Stowe kanyarból kihajtva autója megcsúszott a rázókő melletti füvön, és nagy sebességgel a falnak csapódott. Az ütközés következtében még a kormánykerék is levált a helyéről.

Ericsson külső segítség nélkül szállt ki az autóból, és már a baleset helyszínén megvizsgálták, de később az oxfordi kórházba küldték, ahol további ellenőrzéseken vett részt. Ő maga a körülményekhez képest jól érzi magát, de az FIA orvosai csak vasárnap, újabb vizsgálatok után döntik el, hagyják-e, hogy Ericsson a bokszból indulva részt vegyen a Brit Nagydíjon.

Sportbírók nézik Ericsson balesetét a kivetítőn - még több szombati kép a galériában! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez nyilvánvalóan hatalmas baleset volt” – foglalta össze. „Kicsit túl szélesen vettem a 15-ös kanyarban a kerékvetőt, hozzáért az autó a fűhöz, az meg még nedves volt. Elvesztettem az irányítást az autó fölött, aztán keményen nekimentem a gumifalnak. Elmentem az orvosi központba, de a becsapódás miatt elküldtek a kórházba is” – elevenítette fel a történteket Ericsson.

„Sok vizsgálatot elvégeztek, és minden jónak tűnik. Vannak kisebb fájdalmaim, de ezen kívül minden oké. Természetesen elkeserítő, hogy nem vehettem részt az időmérőn, de a legfontosabb most az, hogy jól vagyok. Elnézést kérek a szerelőimtől, mert nagyon sok munkát okoztam nekik” – tette hozzá a svéd pilóta.

Ericsson a baleset után rögtön öthelyes büntetést kapott sebességváltó-csere miatt, de totálkárosra tört az autója, ezért mindenképpen tartalék vázzal kell indulnia, ez pedig automatikusan bokszutcai rajtra kárhoztatja. A Sauber másik versenyzője, Felipe Nasr sem örülhetett, ő bár teljesítette a Q1-et, jelentős hátránnyal, csont nélkül utolsó lett a mezőnyben.