A Honda már a tavalyi Ferrari motor nyomába ért

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Fernando Alonso, McLaren Honda, Európa Nagydíj, Baku
SAINZ Carlos jr (spa) Toro Rosso Ferrari STR11 action ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 action during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 16 to 19 in Baku - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A Toro Rosso színeiben versenyző Carlos Sainz csatára számít a McLarennel a konstruktőri világbajnokság második félidejében. Az olaszok nem tudják tartani a lépést a fejlesztési versenyben.

Nem várt nagy előrelépést a Honda a két zseton felhasználásával továbbfejlesztett motorjától, de Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője úgy véli, a McLaren egyre közelebb kerül hozzájuk, és a szezon második felében csata is kialakulhat az olasz istálló, és a wokingi csapat versenyzői között. A Toro Rosso egyelőre 36 ponttal a 6. a pontversenyben, a McLaren hátránya 4 egység a tabellán.

Sainz és csapattársa, Danyiil Kvjat az idei szezon során a Ferrari tavalyi erőforrásának legutóbbi változatát használja, és a spanyol tehetség úgy véli, a Hondának már nem kell sok, hogy felnőjenek erre a szintre, és veszélyt jelenthessenek rájuk nézve. „Kezdenek nagyon közel kerülni hozzánk, ha még nem értek minket utol. Általában nagyon jól szerepelnek péntekenként” – tette hozzá.

Sainz és Alonso csatára készül Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A McLaren versenyzői valóban jól szerepeltek a pénteki szabadedzéseken, különösen délután, amikor Alonso a 6., Button a 9. lett, és a kétszeres világbajnok a szombati harmadik szabadedzésen is tartani tudta a lépést, 1,85 másodperces hátránnyal a 7. lett, mindkét Toro Rossót megelőzve.

„Aerodinamikai szempontból nagyon hatékonyak, ezért nehéz összehasonlítani a motorjaink teljesítményét. Az viszont biztos, hogy egyre előrébb lépnek, nem tudom, hogy milyen nagyokat, de ez biztosan így van. Folyamatosan fejlesztenek, ami rólunk pillanatnyilag nem mondható el, ezért rajtuk tartjuk a szemünket” – nyilatkozta Sainz, aki jövőre is marad a Renault motorra váltó csapatnál.

Button a pénteki edzések után nem tartotta jelentősnek a teljesítménynövekedést, szerinte ezt nem is lehet egyik pályáról a másikra megérezni, ráadásul szeles is volt az idő, de remélte, hogy az adatokban látszik majd némi fejlődés. Alonso hozzátette, hogy a javuló pénteki szereplésük nem meglepetés, de hétvége további szakaszain is jobb eredményeket szeretne elérni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!