Vágólapra másolva!
Személycserék nem történnek, de Frederic Vasseurt kinevezik csapatfőnöknek, az ügyvezetői posztot betöltő Cyril Abiteboul pedig az Egyesült Királyságba költözik, hogy rendet rakjon Enstone-ban.

Nehéz kezdetre számított a Renault F1-es visszatérésük első évében, de arra valószínűleg ők sem számítottak, hogy csupán a Manort és a Saubert tudják megelőzni a pontversenyben, miközben motorjukkal a Red Bull már futamgyőzelmet és több dobogós helyet szerzett. Az autógyártó úgy döntött, újraszervezi a csapat menedzsmentjét a fejlődés érdekében.

Az eddig a versenyigazgató posztját betöltő Frederic Vasseur mostantól csapatfőnökként dolgozik tovább, és Viry-ben, a motorgyártó üzemben felügyeli a Renault teljes sportprogramját, árulta el Jerome Stoll, a Renault F1-ért is felelős izgatótanácsi tagja az F1.com-nak. Azt is elmondta, hogy Cyril Abiteboul megtartja az ügyvezetői munkakörét, de hamarosan az Egyesült Királyságba költözik.

Abiteboul és Vasseur munkaköre is megváltozik Forrás: AFP/Franck Fife

Stoll szerint az F1-es csapat szerepléséért Vasseur vállalja a felelősséget, emellett ő vezeti majd a Viry-ben lévő motorgyártó üzem munkáját is, Abiteboul pedig átveszi Stolltól a többi részleg, köztük a marketing és kommunikáció, a HR, a pénzügyi, a jogi osztály és a kereskedelmi tevékenységek irányítását. Megerősítette, további 100 embert vennének fel Enstone-ba, és 30-at Viry-be.

„A következő öt évre elköteleződtünk, és ez elegendő ahhoz, hogy élcsapattá váljunk a Forma-1-ben” – vélte Stoll. „Jövőre a legjobb 5 hely egyikét célozzuk meg a konstruktőri világbajnokságban, a következő évben pedig rendszeresen a dobogóért akarunk küzdeni. 2020-ra a legjobb erőforrással és a legjobb autóval akarunk harcba szállni a világbajnoki címeként. Ezt szeretnénk elérni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!