Red Bull: Bottas manőverei megmagyarázhatatlanok

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Európa Nagydíj, Baku
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during qualifying for the European Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 18, 2016 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160618-00782 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Verstappen kétszer is összeakadt a Williams versenyzőjével a bakui időmérőn, de a fiatal versenyző nem akarja megbeszélni a történteket. Ricciardo meglepődne, ha unalmas lenne a verseny.

A pénteken történteknél mindenképpen jobban, de így is felemásan alakult a bakui Európa Nagydíj időmérő edzése a Red Bull versenyzőinek. Daniel Ricciardo elismerte, gondolni sem mert arra, hogy (Sergio Pérez büntetésének köszönhetően) az első sorból, a 2. helyről rajtolhat, Max Verstappennek viszont nem jött ki a lépés, és csak a 9. helyről kezdheti meg a futamot. A tempó terén ő sem állt rosszul, de kétszer is meggyűlt a baja Valtteri Bottasszal a pályán.

„Szerintem lehettem volna ma a 3. helyezett, mert amikor megjelent a piros zászló, már 5 tizedmásodperccel jobb voltam a Q2-es körömnél, úgyhogy az 1:43.9-et könnyen elérhettem volna” – vélte Verstappen.

Verstappen gyors volt, de csak a 9. lett Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

„Balszerencse, hogy Bottas a Q2-ben, aztán a piros zászló után, 2 perccel a Q3 vége előtt keresztbe tett nekem. Ugyanazt csinálta, mint korábban, ez nagyon kellemetlen, de megvan a tempóm. Nincs vele mit megbeszélnem, inkább a holnapra koncentrálok.”

A Q2-ben Bottas beállt Verstappen szélárnyékába, majd kifékezte ellenfelét kör elején az 1-es kanyarban,

így mindketten időt vesztettek. Főleg a Red Bull versenyzője, aki már a rádión is méltatlankodott a történtek láttán, mivel a bukótérből kellett visszajönnie a pályára. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „megmagyarázhatatlannak” nevezte Bottas manővereit, de úgy vélte, Verstappen képes lesz előzni a vasárnapi futamon.

Ricciardo jó eredménnyel hálálta meg szerelői munkáját Forrás: 2016 Getty Images/Getty Images

A fiatal tehetség mögül Lewis Hamilton kezdheti meg a futamot, és Verstappen szerint „ez érdekes lesz, mert ő nagyon gyors”, és Daniel Ricciardo is meglepődne, ha unalmas lenne a vasárnapi futam. Mindketten az első GP2 futam tapasztalatait emelték ki, ahol sok volt a kieső, a Safety Car fázis és rengeteg akciót láthattak a nézők.

Ricciardo ezredre azonos időt futott a 4. helyezett Sebastian Vettellel, de hamarabb ért célba, ebben szerinte a csapatnak döntő szerepe volt.

„A verseny a legjobb lehet az egész szezonban, úgyhogy izgalmasnak ígérkezik. Általában jobban szoktunk rajtolni a Mercedeseknél, úgyhogy ha jól indulok, nem fogok sokat taktikázni, csak megszerzem a helyet, aztán majd kitalálom, hogy mi legyen” – nyilatkozta Ricciardo.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!