Vágólapra másolva!
Azt mondja, nem túl későn fékezett, hanem túl hamar vette le a lábát a fékpedálról, hogy minél nagyobb lendületet vigyen be a kanyarba. Elismerte, hogy a Red Bullnak nagyobb tapadásra van szüksége a bakui pályán.

Az Európa Nagydíj nyitónapján nem remekelt a Red Bull, és ezt nem csak az támasztja alá, hogy a versenyzőiknek a 7. és a 10. hellyel kellett beérniük a tabellán: Daniel Ricciardo elismerte, hogy egyelőre távol vannak a megfelelő beállításoktól.

- jelentette ki. "Nem egyszerű működésre fogni a gumikat az új, olajos pályán."

"Úgy véljük, ha megtaláljuk ennek a módját, jelentősen javíthatjuk a köridőnkön."

Ricciardo az első edzésen lebontotta Red Bullja jobb oldalát. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Az ausztrál versenyző a délelőtti edzés második felében falhoz csapta autóját a 15-ös számú balkanyar kijáratánál, ahol egyáltalán nincs bukótér, lebontva Red Bullja jobb oldalát.

mert át akartam vinni a lendületet a kanyaron, de túl nagy volt a tempó" - magyarázta. "Még a kanyar csúcspontjánál sem hittem, hogy baj lesz, de kitört az autó fara, és elég csúnyán összetört. Pozitívum, hogy a srácok kiválóan dolgoztak, így a második edzésen teljes egészében részt tudtam venni. Nagyon köszönöm nekik."

Max Verstappen, aki 7. lett az összesítésben, szintén nem zárt zökkenőmentes napot, ugyanis délelőtt csupán 7 kört tudott megtenni kuplunghiba miatt. A délutáni edzéssel sem volt elégedett. "Nem alakult tökéletesen számunkra" - nyilatkozta. "Egyértelműen van még tennivalónk. Ugyanakkor nem aggódom, mert bár javítani kell a tempónkon, megvannak a nagyon ügyes mérnökeink ehhez."

A holland tinédzsernek egyébként ez az első olyan nagydíja, amelyen nincs jelen édesapja, Jos.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!