Vágólapra másolva!
Massa kiesése miatt azonban csalódottak, de így is növelték az előnyüket a pontversenyben a Force Indiával szemben. Bottas élete egyik legjobb versenyét futotta.

Az idén először állhatott fel a Williams egyik versenyzője a dobogóra: a Kanadai Nagydíjon Valtteri Bottas okos és pontos versenyzéssel a 3. helyen ért célba, ezzel a grove-i istálló tovább növelte előnyét az 5. helyezett Force India előtt. A különbség még úgy is nőtt, hogy

Felipe Massa a hűtőrendszer hibája miatt, elővigyázatosságból feladta a versenyt.

„Számítottunk arra, hogy az autó ilyen körülmények között jól teljesít majd” – utalt Rob Smedley, a Williams vezető versenymérnöke a vártnál hűvösebb időjárásra. „A pályán vertük meg a Red Bullt, ami nagyon pozitív. A stratégiánk abszolút bevált, nagyon kifizetődött, hogy mi akkor is tartottuk magunkat az egy kiálláshoz, amikor a többiek kettőt hajtottak végre” – mondta Smedley, és kitért a szerelők gyors bokszmunkájára is.

Bottas az idén először pezsgőzhetett az F1-ben Forrás: Williams F1

A Williams azonban keserédes vasárnapon van túl, mivel Massa a futam 36. körében feladta a küzdelmet. Ez volt Mercedes motorjának első versenye, ezért a csapat úgy döntött, hogy megóvják, amikor látszott, hogy szoftveres módosításokkal nem tudják orvosolni a hűtőrendszer hibáját.

Massa pénteki balesete után a Williams nem tudott minden új alkatrészt pótolni az autón,

ezért körönként kb. 2 tizedmásodperccel lassabb volt Bottasnál, de Smedley szerint így is célba érhetett volna „bárhol a 4. és a 6. hely között.” Bottas sajnálatosnak nevezte, hogy Massa kiesett, viszont úgy vélte, az ő sikere motiválhatja a csapatot a továbbiak során.

Remek volt a stratégiánk, emellett a bokszkiállás is megint jól sikerült. Ez mindenképpen az egyik legjobb versenyem volt, úgyhogy örülök a mai napnak, és már várom a következő futamot.”

Dobogós helyének köszönhetően Bottas a 44 pontjával megelőzte a 37 pontos Massát az egyéni összetettben, ahol a 7-8. helyen állnak. A konstruktőrök mezőnyében a Williams 81 ponttal őrzi a 4. helyet a 42 pontos Force India előtt, illetve a 130 pontos Red Bull mögött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!