Verstappen még Ricciardo beállításait másolja

Forma-1, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Red Bull Racing, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 08: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talk about racing drones during previews to the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2016 in Montreal, Canada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160609-01170 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Az ifjú tehetség nem tagadta, hogy tapasztaltabb csapattársától lesi el a beállításokat, mert elmondása szerint fogalma sincs, hogy milyen irányba induljon el. Ricciardo bokszutcai gondjai miatt új stratégia szoftvert kezdenek használni a Red Bullnál.

Két futammal ezelőtt Max Verstappent váratlanul előléptették a Toro Rossótól a Red Bullhoz, és a 18 esztendős holland rögtön nyerni is tudott Barcelonában. Azóta sokan találgatják, hogy mi a gyors siker receptje, hiszen Verstappen még úgy is jól szerepel, hogy Monacóban többször összetörte az autóját, és végül pont nélkül maradt. Kanadában elárulta az egyik titkot: Daniel Ricciardo beállításaira támaszkodik.

„Ő nagyon tapasztalt, én pedig megpróbálom ellesni, hogy mit csinál, mert fogalmam sincs, hogy milyen irányba induljak el, hiszen ezt az autót még soha sem vezettem itt. Az ember próbál a tavalyi adatokra alapozni, de ha akkor nem ült az autóban, az egy más alaphelyzet” – mondta az Autosportnak.

Drónokkal versenyeztek a Kanadai Nagydíj előtt Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

„Még mindig csak most kezdek hozzászokni az autóhoz, és rájönni, hogy kell beállítani” – ismerte el. „Leginkább a tapasztalat hiányzik. A Toro Rossóval már voltak tavalyi emlékeim, és kicsit jobban tudtam, hogy milyen irányba kell mennem. Most teljesen másként kell beállítanom az autót, úgyhogy elég sokat tippelek, és próbálom követni az iránymutatást.

Bár a Red Bull barcelonai taktikai hibája miatt Verstappen ellopta a show-t Ricciardótól, az ausztrál továbbra is a csapat vezéralakja, főleg a monacói teljesítménye után. Ricciardo elismerte, kellett néhány nap, hogy lenyugodjon, miután önhibáján kívül lemaradt a győzelemről, de Christian Hornerrel és versenymérnökével, Simon Rennie-vel is tisztázta a történteket - igaz, csak később, telefonon.

de számomra az első kiállás is véleményes volt. Úgy éreztem, hogy beszálltunk egy olyan versenybe Lewis (Hamiltonnal), amelyre nem voltunk rákényszerítve” – mondta, hozzátéve, hogy Rennie „szerint ezzel nem foglalkoztak, de ő elismerte, hogy az is hiba volt. Új stratégia szoftvert és valós idejű eszközöket fogunk használni a versenyen, amely jobban felkészít minket, hogy késői döntések esetén is minden a helyén legyen.”

A bokszban bukta el a versenyt Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Feltettem néhány kérdést, és magabiztosan válaszoltak, így hallottam, amit hallanom kellett” – jelentette ki a 2014-es Kanadai Nagydíj győztese, aki nagyon szeretne végre visszavágni a kudarcok után. „Valójában még mindig a Mercedeseket kell legyőznünk. Remélem, hogy mi lehetünk a következők a sorban, és ebben hiszek is. Azt nem tudom biztosan, hogy mennyire leszünk lemaradva.”

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Red Bull új, 1,5 centiméterrel rövidebb orrkúpot vitt Kanadába, így elérték a szabályokban meghatározott minimális méretet. Emellett új hátsó szárnyat is kipróbálnak a hétvégén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!