Vágólapra másolva!
A Ferrarihoz hasonlóan a japánok is ezzel a fejlesztéssel érkeznek meg a hétvégi Kanadai Nagydíj helyszínére. A cél a hatékonyabb energia-visszanyerés.

A Ferrarihoz hasonlóan a Honda is új turbót készített a hétvégi Kanadai Nagydíjra, az idén először használva el néhányat – konkrétan kettőt – a rendelkezésére álló 14 motorfejlesztési zseton közül.

Habár Montrealban a motor teljesítményének kifejezetten nagy szerepe van, brit sajtóértesülések szerint

a Honda új specifikációja nem ezen a téren hoz előrelépést, hanem az energia-visszanyerést teszi hatékonyabbá.

A hétvégén ez is fontos lesz, mert így a McLaren versenyzői, Jenson Button és Fernando Alonso az eddiginél tovább használhatják majd az ERS által biztosított rásegítést a kör során, ami eddig a Honda egyik gyenge pontja volt.

Új turbót vet be a McLaren a hétvégén Forrás: McLaren

A japán cég sportprogramját irányító Haszegava Juszuke azt mondta, a próbapadon szerzett tapasztalatokkal elégedettek voltak, de zsetonokat nem akartak kijátszani, amíg nem bizonyosodtak meg róla, hogy a módosítás tényleg a hasznukra válik. A McLarennek erre valóban nagy szüksége van, mivel a Renault az idén rengeteget fejlődött, és a három zsetonba kerülő, az égésteret érintő monacói frissítéssel még közelebb került a Mercedeshez illetve a Ferrarihoz, így már egyértelműen a Hondáé a Forma-1 leggyengébb hajtáslánca.

A Montrealra tervezett fejlesztés után is marad 12 zsetonjuk a szezon további részére,

míg a Renault 14-ből, a Mercedes 11-ből, a Ferrari viszont már csak 4-ből gazdálkodhat az év végéig. A Motorsport.com egyébként arról számolt be, hogy a Honda új specifikációjához az ExxonMobil új üzemanyagot is készített, amelytől kb. 1 százalékos teljesítménynövekedést várnak – ez Montrealban nagyjából 1 tizedmásodpercet érhet körönként.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!