Schumacher fia ismét győzött

Forma-4, Mick Schumacher, Prema Power Team, Lausitzring
Formula 4 driver Mick Schumacher from the Prema Powerteam signs autographs on June 05, 2016 at the Lausitzring in Klettwitz, eastern Germany. Mick Schumacher, the 17-year-old son of stricken Formula One legend Michael Schumacher, claimed two wins in one day in the German Formula 4 championships at the Lausitzring, near Dresden, Germany, on June 04, 2016. / AFP PHOTO / dpa / Bernd Settnik / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher kétszer is nyerni tudott a német F4 hétvégi fordulójában, és felzárkózott a pontversenyt vezető Joey Mawson mögé. Menedzsmentje közben megint felbőszítette a sajtót.

Az idei német F4-es szezon során második futamgyőzelmét érte el Mick Schumacher szombaton a Lausitzringen, majd rögtön duplázni is tudott, és behúzta a hétvégén rendezett következő versenyt is. Schumacher a pole pozícióból indult, így megúszott egy hatalmas rajtbalesetet, ami a verseny megszakításához vezetett, és az újraindítás után sem talált legyőzőre.

A 17 esztendős Schumacher legnagyobb ellenfele, a 3 évvel idősebb ausztrál Joey Mawson ráadásul csupán az 5. lett, így Mick nagyot lépett előre a bajnoki pontversenyben is. Mawson a szombat délutáni második futamra összeszedte magát, de Schumachert ezúttal sem tudta maga mögé utasítani.

Ez egyszer még sokat érhet Forrás: AFP/Bernd Settnik

A német fiatal ismét a pole-ból vágott neki a futamnak, ami hosszú Safety Car fázisok miatt végül az időkorlát miatt ért véget. Mawson szorosan követte Schumachert, de ezúttal csak a 2. hely jutott neki, és a rekordbajnok fiához hasonlóan ő is sajnálta, hogy nem igazán versenyezhettek egymással a győzelemért, mert az ellenfelek balesetei megakadályozták a küzdelmet.

Schumacher a harmadik futamot a 10. kockából kezdhette meg, és az eső után száradó pályán egészen a 3. helyig lépkedett előre, de nagyon agresszív vezetési stílusa miatt először megpördült, majd a tempója is visszaesett, így végül a 6. helyen ért célba. Szerencséje, hogy Mawson első szárnya letört, ezért az ausztrál versenyző kénytelen volt kiállni a bokszba, és csak a 23. lett.

A pontversenyt továbbra is Mawson vezeti 152 ponttal a 149 pontos Schumacher előtt, de még 5 forduló 15 futama vár a mezőnyre a szezon végéig.

Közben Schumacher menedzsmentje a hétvégén megint felzúdulást keltett: Nicola Pohl, a Bild am Sonntag riportere a Twitteren arról számolt be, hogy „kategorikusan” visszautasítják a sajtó interjúigényeit, az ifjú német versenyző viszont az ARD-t képviselő Norbert Haug kérdéseire mégis válaszolt. A rutinos német szakember régóta jó viszonyt ápol a családdal, így feltehetőleg előre egyeztették vele, hogy Michael Schumacher állapotával kapcsolatban ne tegyen fel kérdést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!