Vágólapra másolva!
Változtattak a folyamataikon a monacói fiaskó után, de Christian Horner tudja, hogy Daniel Ricciardónak már nem adhatják vissza az elvesztett futamgyőzelmet.

Daniel Ricciardo volt a múlt hétvégi Monacói Nagydíj elsőszámú esélyese, végül mégis Lewis Hamilton ünnepelhetett, miután esőgumiról rögtön száraz pályás abroncsra válthatott, a Red Bull szerelői viszont nem készítették oda időben az új gumikat a versenyzőjük kerékcseréjéhez, amivel vesztett 10 másodpercet.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy a mindenki „teljesen lefagyott” a bokszban, amikor úgy döntöttek, szuperlágy gumikat adnak Ricciardónak, de azokat a szerelők csak nehezen tudták előszedni a szűk monacói garázs mögül.

Nagy volt a kapkodás a Red Bullnál Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Abszolút elkeserítő, hogy egy bokszutcai félreértés miatt vesztettük el a monacói győzelmet, amihez már annyira közel voltunk. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy nagyon alapos elemzést készítsünk a történtekről és az okokról. Megelőző lépéseket is teszünk annak érdekében, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer” – jelentette ki Horner.

Több különböző faktor merült fel a verseny során: Max (Verstappen) kiállása, egy lefújt kerékcsere, a változás a keverékkel kapcsolatban. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy nehezen fértünk hozzá azokhoz a gumikhoz, amelyekről azt gondoltuk, hogy könnyen elérhetőek a garázsban. Ez vezetett oda, hogy nem álltak készen Daniel számára abban a pillanatban, amikor megállt.”

Ricciado mindent megtett a győzelemért, mégis lemaradt róla Forrás: AFP

Horner szerint a verseny után nem kezdtek ujjal mutogatni egymásra, és ő is elismételte Hamilton szokásos mantráját, miszerint a csapat együtt nyer, együtt veszít. Azt ígérte, az eljárások tökéletesítése révén megpróbálják elkerülni a hasonló eseteket, de megérti, hogy Ricciardo teljesen összeroskadt a kudarc miatt. Reméli viszont, hogy az ausztrál két hét múlva, első győzelme színhelyén, Kanadában sikeres lehet.

– mondta filozofikusan. „Jelenleg ő a 3. a világbajnokságban, és legközelebb egy olyan helyszínre megyünk el, amelyről szenzációs emlékeket őriz. Remélhetőleg ott is versenyképes autót tudunk adni neki.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!