Vágólapra másolva!
Frederic Vasseur, a Renault versenyigazgatója és Danyiil Kvjat sem fogalmazott finoman, amikor a Monacói Nagydíjon történt ütközésről beszélt.

Felejthető hétvégén van túl a Renault és a Toro Rossóhoz nemrég száműzött Danyiil Kvjat is. A francia istálló mindkét pilótája baleset miatt esett ki, de Kevin Magnussen búcsújában Kvjat is tevékenyen részt vett, amikor megpróbálta visszavenni tőle a körhátrányát, de

a dán pilóta ezt nem engedte, és összeütköztek a Rascasse kanyarban.

„Kevin megkért minket, hogy váltsunk az intermediate gumikra, ez jó ötlet volt” – mondta Frederic Vasseur, a Renault versenyigazgatója az Autosportnak. „Csak az volt a probléma, hogy beragadt (Pascal) Wehrlein mögé, és rengeteg időt vesztettünk. Aztán Kvjat nekiment, pedig 1-2 kör hátrányban volt, de így is k****** agresszíven vezetett. Kár ezért, mert tönkretette Kevin versenyét, pedig két kör hátrányban már nem nyerhetett és nem is veszthetett semmit.”

Kvjat megint tönkretette egy ellenfele versenyét Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A Toro Rosso orosz versenyzője már a Safety Car mögött bajba került, mivel elektronikai hiba miatt működésbe lépett a bokszutcai sebességhatárolója, így csak vánszorogni tudott a pályán. Új kormánykereket kapott, de azonnal

körhátrányba került, és elvesztette minden reális esélyét arra, hogy jól szerepeljen.

„Ez egy k**** sz*r nap volt” – nyilatkozta a leintés után. „Megint egy jó lehetőséget szalasztottunk el, szervezettebbé kell válnunk. Sajnos néha előfordul, hogy az ember 60 km/h-s tempóra kényszerül, ezt elfogadom, de a jövőben nem történhet ilyen, mert pontokat szerezhettünk volna” – morgott az orosz, aki elismerte, hogy amikor Magnussen mögé ért, minden mindegy alapon vezetett.

„Már kanyarok óta csatáztunk, és azt gondoltam, hogy meg tudom őt előzni, de nem így történt. Őszintén szólva akkor már nem igazán érdekelt, hogy baleset lesz a vége, mert az én versenyemnek már úgyis befellegzett” – mondta Kvjat, aki három rajthelyes büntetést kapott az ütközés okozása miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!