Vágólapra másolva!
Az F3 Európa-bajnokság mezőnye Spielbergben versenyez, és óriási ütközés lett egy ártalmatlannak tűnő kicsúszásból.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) betétfutamaként az F3-as Európa-bajnokság is pályára lép a hétvégén az F1-es Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben. A pályát néhány évvel ezelőtt újították fel, megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak, mégis hatalmas baleset történt.

Nem sokkal az első futam vége előtt Ryan Tveter a kavicságyba csúszott, porfelhőt vert fel, de fogyatkozó lendülete még elég volt arra, hogy visszacsússzon a pályára. Ekkor érkezett csapattársa, Peter Li Zhi Cong, és hátulról szó szerint telibe találta a szinte álló autót.

Az együléses versenyautók kialakítása miatt az ilyen ütközések nagyon veszélyesek, mert a hátulról érkező autó könnyen úgy viselkedhet, mintha egy rámpára hajtott volna fel, és ezúttal is ez történt, Cong autója nagyon magasan a levegőbe emelkedett, többször megpördült a tengelye körül, majd visszazuhant a kavicságyba.

A mentők mindkét pilótát kórházba vitték, Congot fejsérüléstől tartva helikopterrel szállították el, de a Carlin Motorsport közleménye szerint eszméleténél volt, és beszélt a csapattal. A diagnózis szerint több csontja is eltört a sarkánál, ezért hamarosan meg kell operálni, és több csigolyája is megrepedt, de ezek nem igényelnek műtétet. Tveter súlyos térdzúzódással megúszta a balesetet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!