Vágólapra másolva!
A Mercedes támogatását élvező német pilóta szerint felkészült arra, hogy a Manortól a gyári istállóhoz szerződjön, de azt nem tudta megmondani, hogy miért hívták szerdán tesztelni.

Szerdán váratlanul Pascal Wehrleint ültette autóba a Mercedes, miután kedden Nico Rosberg tesztelt Barcelonában. A világbajnoki pontverseny éllovasáról közben pletykák röppentek fel, amelyek szerint a Ferrarival tárgyalhat, és ő maga sem cáfolta, hogy elhagyhatja a Mercedest. Másnap elvileg az újonc Esteban Ocon tesztelt volna, a Mercedes mégis inkább Wehrleint hívta be.

A Manornál versenyző, de a német autógyártó támogatását élvező Wehrleint is megkérdezték arról, hogy felkészültnek érezné-e magát, ha jövőre csatlakozhatna a gyári istálló kötelékéhez, és a DTM történetének legfiatalabb bajnoka igennel felelt.

Wehrlein megingathatatlanul rótta a köröket Forrás: Mercedes AMG Petronas

A Mercedes és Wehrlein is azt mondta, azért cserélték le Ocont, mert tapasztaltabb tesztpilótára volt szükségük új alkatrészek kipróbálásához, és a német nem érzett a helyzetből adódóan, a szokásosnál nagyobb nyomást.

– nyilatkozta Wehrlein. „Mindig igyekezni kell, és a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből” – tette hozzá, és elárulta, a tesztnap előtti éjszaka derült ki, hogy másnap számítanak rá. „Este felhívtak, visszamentem a pályára, elvégeztük az üléspróbát, aztán vezettem.”

Wehrlein otthonosan mozog a Mercedesnél Forrás: Mercedes AMG Petronas

„Nagyon-nagyon jó napunk volt. Több, mint 130 kört teljesítettünk, és ennek nagyon örülök. Be tudtuk fejezni a programot, és nagyon jól éreztem magam az autóban, élveztem” – mondta az ifjú német, aki elismerte, némi alkalmazkodásra volt szüksége, mert régen ült a gyári Mercedesben. „Remek érzés volt, de nem sokat ültem az idén a szimulátorban, úgyhogy eléggé elszoktam tőle. A kormányon változtatnunk kellett, mert más volt a gombok kiosztása, de hozzászoktam.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!