Verstappennek még szoknia kell a Red Bullt

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Spanyol Nagydíj
MONTMELO, SPAIN - MAY 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 13, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160513-00826 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A holland tinédzser első napját töltötte a Red Bull volánja mögött, és rögtön Daniel Ricciardo nyomába ért, de messzemenő következtetéseket még nem mert levonni az eddigiek alapján.

A szezon egyik legérdekesebb fejleménye, hogy a Red Bull a Spanyol Nagydíjtól Max Verstappent versenyezteti Danyiil Kvjat helyén, így minden idők legfiatalabb F1-es pilótája és pontszerzője egy igazi élcsapatnál csiszolódhat tovább. Verstappen látszólag rögtön felvette a tempót, és mindkét szabadedzésen két tizedmásodpercen belül autózott Daniel Ricciardóhoz képest.

– mondta Verstappen az első két szabadedzés után. „Minden folyamatot végrehajtottam, és jól éreztem magam. Még mindig szoknom kell az autót, de minden nagyon jól halad. Rögtön jó volt a tempóm. Egyelőre nem lényegesek a köridők, de azért élveztem, és szerintem ez a legfontosabb.”

Verstappen tempóján nem látszott, hogy először ül a Red Bullban - még több kép a galériában! Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

Verstappen egyelőre nem volt hajlandó összehasonlítani a Red Bull autóját a Toro Rossóéval, mert elmondása szerint még nem feszegeti a határokat, és összevetést csak ezután lehet tenni. „Mindennek az a lényege, hogyan érzem magam az autóban, ez kell ahhoz, hogy a határokig el tudjak menni.

Az biztos, hogy holnap még jobban fogom érezni magam, amikor beülök az autóba, de kell még néhány hétvége, hogy teljesen megszokjam” – árulta el.

A holland pilóta tavaly után ismét egy Renault motorral ellátott autót vezethet, és elmondása szerint a franciák nagyot léptek előre, ezért elégedetten nyilatkozott az erőforrásról. Úgy vélte, 2015-ben hozzászokott már az őt övező érdeklődéshez is, ezért nem érez extra nyomást, és egyelőre arra sem gondol, hogy legyőzheti-e csapattársát, Daniel Ricciardót.

Verstappen beilleszkedett a Red Bullnál - kattintásra galéria nyílik! Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Az első szabadedzés után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak kijelentette, szerinte Verstappen „feltűnően jól” mutatkozott be, különösen az első gyors köre nyűgözte le.

– nyilatkozta. „Lehet látni, hogy ő elég különleges. Tavaly megjelent a Forma-1-ben, szenzációs éve volt, és ezt a lendületet az idei szezonra is átmentette.”

Horner nem volt hajlandó részletezni Verstappen megújított szerződését, de elárulta, hogy a holland tinédzser nem keres többet, mint eddig.

Pénteken közölte, hogy csapatuk egy időre kiszállt a pilótapiacról, és Ricciardóval nagyon erős versenyzőpárosuk van. „Elnézve, ahogy vezet, nem hiszem, hogy Danielnél van most jobb a Forma-1-ben. E párosnak még a gondolata is hihetetlenül izgalmas számunkra” – mondta a csapatfőnök.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!