Vágólapra másolva!
Május 1-jén, vasárnap Budapesten fognak furikázni versenyautókkal. Gerhard Berger egy F1-es BRM-et vezet majd, a Lánchíd alatt ezúttal három gép kötelékben repül át.

Vasárnap már negyedik alkalommal látja vendégül Budapest a Nagy Futam nevű autós és légiparádét, amelyen ismét számtalan szakág képviselteti magát. Michelisz Norbert a WTCC-s Hondájával, Baumgartner Zsolt és Roy Nissany egy 3,5-ös Formula Renault-val, Major Benedek egy ETRC-s, Darázsi Zsolt egy dakaros kamionnal vesz részt a felvonuláson, hogy csak pár nevet említsünk a sok közül. De ott lesznek a Mercedes, a BMW és az Audi DTM-es versenyautói is,

Gerhard Berger pedig egy F1-es BRM-et fog végigkergetni a belváros szívében.

A tervek szerint csatlakozott volna hozzá Karl Wendlinger is egy Sauber C34-gyel, amely azonban egy nemrég tartott bemutatón elromlott, így a német versenyző – Michael Schumacher fiatalkori ellenfele – egy NASCAR autóval lép majd fel a közönség előtt. Lesz még drift bemutató, dragster show, és a rally rajongói sem maradnak szórakozás nélkül, az ő kedvükért többek között Turán Frigyes fog az utcára hajtani.

A tavalyi Nagy Futam útvonala a budai alsó rakpartot is érintette Forrás: Farkas Péter (Origo)

Az autók ezúttal a tavalyitól eltérő útvonalat járnak be,

a Ferenciek terétől az Erzsébet hídon át a Clark Ádám térig.

A depó a Várkert Bazárban lesz, a bokszutcát már szombaton 11 órától megnyitják a közönség előtt.

A vasárnap délelőtt 11-kor kezdődő, délután 2-ig tartó autós parádé után a repülőké lesz a főszerep. A levegőbe emelkedik a Flying Bulls és a Pannon kötelék is, a Duna fölött elhúz a Wizzair egyik Airbus A321-ese, Veres Zoltán pedig a Lánchíd alatt harmadmagával átrepülve Guiness-rekordot próbál felállítani. A sort veterán gépek zárják, köztük egy B-25 Mitchell és egy F4U4 Corsair a 2. világháború idejéből.

A Nagy Futam idei útvonala Forrás: Nagy Futam

A helyszíni kivetítőkön a délután 2-kor rajtoló F1-es Orosz Nagydíjat is követni lehet majd, de hangos kommentár csak a rajtnál és a befutónál lesz hozzá.

A 2016-os Nagy Futam teljes programja itt tekinthető meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!