Vágólapra másolva!
Legalábbis Monisha Kaltenborn szerint, aki azt állítja, nem olyan óriási a baj a csapatnál, mint ahogy azt a sajtó beállítja.

A Sauberről régóta köztudott, hogy anyagilag szorult helyzetben van, de az elmúlt hetekben megszaporodtak az istálló vergődéséről szóló hírek, az pedig olaj volt a tűzre, hogy a csapatfőnöki teendőket ellátó Monisha Kaltenborn az előzetes tervekkel ellentétben nem utazott el a Kínai Nagydíjra.

Ebből sokan arra következtettek, hogy a Sauber az utolsókat rúgja, Kaltenborn viszont nem érti, a távollétét miért fújta fel ennyire a sajtó. „Más csapatfőnökök sem mindig vannak ott a helyszínen, ez mégsem zavar senkit" – nyilatkozta az Autosportnak.

Tulajdonképpen ijesztő látni, hogy miben lelik örömüket. Fogalmam sincs, miért jó nekik."

A Sauber nincs könnyű helyzetben, de Kaltenborn szerint túldimenzionálják a problémáikat Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Az igazság egyszerűen ez, hogy találkozóim voltak. Bahreinben például csak egy napot tölthettem volna el, ezért úgy döntöttem, inkább kihagyom. Hülyeség, amit kitaláltak ebből."

Kaltenborn nem tagadta, hogy az idén még egyetlen pontot sem szerző Saubernek vannak nehézségei, de szerinte a sajtó azt is felfújta, hogy a csapat alkalmazottai az előző két hónapban késve kaptak fizetést.

„Csak pár napos csúszásról volt szó" – állította. „Ez nem dráma, bár az igaz, hogy ilyennek sem szabadna előfordulnia. Mindig vannak, akik nem értik meg, a csapat azonban általában véve erős ezen a téren."

A múlt héten felröppent a hír, hogy a Saubert az Alfa Romeo mentheti meg, ám ezt utóbb cáfolták.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!