Schumacher fia a német F4-ben is győzelemmel kezdett

Forma-4, Mick Schumacher, Prema Power Team, Oschersleben
German driver Mick Schumacher of Prema Powerteam poses with the trophy after winning the last ADAC Formula 4 race in Oschersleben, Germany, 17 April 2016. Photo: JENS WOLF/dpa
Vágólapra másolva!
Mick az olasz bajnokság után Németországban is győzelmet aratott az első forduló során, de kemény ellenfélre is akadt.

A télen csapatot váltott, és az idén már az olasz és a német F4-es bajnokságban is részt vesz Mick Schumacher, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia. Mick két győzelemmel kezdte az olasz bajnokságot, és három futam után vezeti a pontversenyt, Németországban viszont erősebb mezőnyben kell helytállnia.

Schumacher két 4. hellyel indította az idei német F4-es szezont, miközben az első két futamot Joey Mawson nyerte meg. Az ausztrál a harmadik alkalommal a 2. helyig jutott, de nem tudta utolérni a fordított rajtrácsból előnyt kovácsoló Schumachert, aki a német F4-ben pályafutása során másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Mick Schumacher a szezon harmadik futamát nyerte meg Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Wolf

„A győzelem révén tökéletesen záródott az egyébként nem ideális hétvégém” – nyilatkozta Schumacher a futam után. „Nagy örömmel tölt el, hogy a 6. rajtkockából indulva nyerni tudtam, köszönetet szeretnék mondani a csapatomnak amiért ilyen remek autót és nagyszerű támogatást kaptam tőlük.”

A 2. helyezett Mawson is gratulált a nála 3 évvel fiatalabb Schumachernek, az ausztrál pilóta elmondta, örül tavalyi csapattársa sikerének. Az első forduló után a pontversenyt Mawson vezeti 68 ponttal,

az összetett 2. helyét Mick Schumacher foglalja el 49 ponttal.

A német bajnokságban az idén további 7 fordulót, azaz még 21 futamot rendeznek, de az eredmények függvényében elképzelhető, hogy Schumacher csak az olasz vagy a német sorozatot teljesíti végig.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!