Vágólapra másolva!
Button reméli, hogy csak eltaktikázták magukat a Kínai Nagydíjon, a csapattársa azonban nem ilyen optimista.

A McLaren pont nélkül maradt a szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon: a melbourne-i balesete után visszatérő Fernando Alonso ugyan eleinte még a 3. helyen is haladt, ahogy kiálltak előle kereket cserélni, de végül

97 másodperces hátránnyal csak 12. lett, Jenson Button pedig 4 másodperccel mögötte ért célba.

Így a csapat egyetlen idei pontja továbbra is a bahreini vendégszereplő, a tesztpilóta Stoffel Vandoorne nevéhez fűződik, és Alonso úgy vélte, Sanghajban nem is voltak elég gyorsak ahhoz, hogy a legjobb tíz között végezzenek. „Kétkiállásos stratégiát választottunk, de nem sikerült kihasználnunk az előnyeit a három kiállással szemben" – ismerte el. „A Safety Car pont nem jött jókor, csakhogy a tempónk sem volt meg."

Button reméli, hogy a McLaren csak eltaktikázta magát - katt a galériához! Forrás: AFP/Greg Baker

Alonso úgy vélte, a McLarennek legalább fél másodperccel gyorsulnia kell, mert ha az időmérőn kimaradnak a Q3-ból, eleve hátrányból indulnak. „A pontszerzéshez követnünk kell az élmezőnyt, különben nem leszünk velük szinkronban, és a versenyen forgalomba kerülünk, ami kinyírja a stratégiánkat" – mondta, hozzátéve, hogy legalább hosszú etapokat teljesített Sanghajban, és sok riválisát közelről követte, így a McLaren referenciákat szerzett arról, hogy hol lassabbak a többieknél.

Button viszont reméli, hogy

a csapatnak nem annyira a tempójával, mint inkább a stratégiájával volt baj.

Szerinte hiba volt bevetni a közepes keverékű gumikat. „Az első etapban, az opciós (szuperlágy) keverékkel jó volt a tempónk, élveztem a harcot a többiekkel" – mondta. „A Safety Car beküldése után viszont káosz alakult ki a bokszban, mert Nico (Hülkenberg) megpróbált mindenkit feltartani, hogy segítse a csapattársát."

„A kiállás után úgy tűnt, jó helyzetben vagyunk, csakhogy a közepes keveréken szinte álltunk a többiekhez képest" – tette hozzá. „Remélhetőleg hibás stratégiai döntést hoztunk a közepes gumikkal, mert ha nem így volt, akkor egyszerűen nem vagyunk elég gyorsak a pontszerzéshez. Semmi más nem siklott félre."

Button a verseny végén, minden mindegy alapon a szuperlágy gumikra váltott, és megfutotta a verseny 3. leggyorsabb körét. Ez a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint biztató volt, de azt ő is elismerte, hogy a versenytempójuk nem volt elég erős, és a végsebesség terén még mindig fejlődniük kell.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!