Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája csütörtökön azt mondta, teljesen felépült, a pénteki edzések után viszont elárulta, hogy a repedt bordái miatt óvatosan kell mozognia.

Hosszadalmas huzavona után kapott ismét rajtengedélyt Fernando Alonso, miután egy hónappal ezelőtt Melbourne-ben bordatörést szenvedett. A spanyol pilóta kénytelen volt kihagyni a bahreini futamot, és csütörtökön csak ideiglenes rajtengedélyt kapott Sanghajban is - ezt pénteken véglegesítették azzal a feltétellel, hogy a tünetek kiújulása esetén azonnal köteles megállni.

„Jól éreztem magam” – nyilatkozta Alonso, miután délelőtt 11, délután pedig 31 kört teljesített Sanghajban, és Jenson Buttonnál is gyorsabb volt. „Nagyon hiányzott az autóm az elmúlt 26 nap során, ezért örülök, hogy visszaülhettem bele” – jelentette ki.

Alonso újra autóba ülhetett - Kattintásra galéria nyílik! Forrás: AFP/Wang Zhao

„Vannak még kisebb fájdalmaim, mert a bordáim nem forrtak össze teljesen, de ez normális.

– mondta a kétszeres világbajnok, a fájdalmat kibírhatónak nevezve. „Egyéb kockázat ezúttal nem merült fel, úgyhogy ez pozitív fejlemény.”

Alonso semmilyen gyógyászati segédeszközt nem visel, de az autóba való be- és kiszállás közben a szokásosnál óvatosabban próbál mozogni, és minden hirtelen mozdulatot kerül, ami ismét törést okozhatna. „Az autóban szorosan és kényelmesen ülünk, az a legjobb, hogy az ülés pontosan követi a testalkatunkat. Az F1-es autók futóműve nagyon feszes,

de boldog vagyok, és felkészültem a versenyre” – jelentette ki a kétszeres világbajnok, aki 2005-ben a Renault-val, majd 2013-ban a Ferrarival is megnyerte a Kínai Nagydíjat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!