Vágólapra másolva!
Ő maga töltött fel olyan videókat a Snapchatre, amelyeket motorozás közben készített, holott a helyi törvények szerint tilos mobillal a kézben vezetni. Végül megúszta, bizonyíték híján nem jelentették fel.

Lewis Hamiltont azért kezdte vizsgálni a rendőrség, mert két olyan videót töltött fel a Snapchat csatornájára, amelyeket motorozás közben saját magáról készített a Harley Davidsonján, pedig Új-Zélandon 2009 óta tilos mobillal a kézben vezetni.

A hatóság egy szóvivője a New Zealand Haraldnak elismerte, hogy tanulmányozzák a felvételeket. „Ha egyértelműen bizonyítottnak látjuk, hogy a videók mobiltelefonnal készültek, és az a kezében volt, nem egy rögzített tartón, akkor szabálysértést állapítunk meg" – mondta.

Hamilton gyanúba keveredett Új-Zélandon Forrás: AFP

Ezért a kihágásért 80 dolláros bírság jár, Hamilton azonban végül megúszta, mert a PA hírügynökség szerint a rendőrség úgy ítélte,

Nem ez az első eset, hogy a Mercedes brit versenyzője gyanúba keveredik a közúton. 2007-ben Franciaországban

egy hónapra bevonták a jogosítványát,

mert Mercedes CLK-jával 196 km/ó-s sebességgel hajtott, a 2010-es Ausztrál Nagydíj hétvégéjén pedig 500 ausztrál dollárra büntették, miután egy jelzőlámpától padlógázzal, farolva gyorsított ki, hogy szórakoztassa a közelben állókat.

Hamilton most a Forma-1 hétvégi idénynyitója előtti napokat töltötte Auckland környékén, de a kikapcsolódása a motoros incidenstől eltekintve sem alakult felhőtlenül: a Twitteren azt írta, a város egyik kaszinójában

A Sydney Morning Herald szerint az nem tetszett neki, hogy az asztaloknál tilos napszemüveget és baseball-sapkát viselni, a kaszinó azonban később sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, és Hamilton törölte a bejegyzést.

A 31 éves versenyző címvédőként, immár háromszoros világbajnokként vág neki F1-es pályafutása 10. szezonjának. A német RTL-nek azt mondta, szerinte az idén már érettebben fogják kezelni a rivalizálásukat a csapattársával, Nico Rosberggel, mint korábban.

„Szerintem Nico erős lesz, máskor viszont én leszek az erősebb. Semmi nem változik" – jósolta. „Az első verseny előtt nem tudom, mire számítsak, de már várom a kiélezett párharcot. Keménynek ígérkezik, ahogy mindig, a korral azonban egyre érettebbek leszünk. Remélem, hogy az eddiginél jobban tudjuk majd kezelni a helyzetet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!