Vágólapra másolva!
Eredetileg őt akarták megszerezni a menesztett Pastor Maldonado helyére, csak a McLaren nem engedte el. Magnussent egy titokzatos zaklató üldözi.

Második esélyt kapott az F1-ben Kevin Magnussen, miután parkolópályára tette nevelőistállója, a McLaren. A dán versenyző felvette a kapcsolatot a Renault-val, és bár sokáig úgy tűnt, a gyári csapatot indító franciák sem dobnak neki mentőövet, végül mégis ő mutatkozhat be az enstone-i gárdánál a pénzügyi okok miatt menesztett Pastor Maldonado helyén. Csapatfőnöke, Frederic Vasseur azonban elárulta, hogy eredetileg nem őt, hanem a McLaren tesztpilótáját, Stoffel Vandoorne-t akarták megszerezni.

„Stoffel helyzete teljesen egyértelmű" – mondta Vasseur a Renault Sport Racing bemutatóján. „Szerződésben áll a McLarennel, és szerintem jövőre versenyezni is fog náluk. A McLarennél tisztában vannak az eredményeivel, a képességeivel, és egy tizedmásodpercig sem gondolom, hogy hajlandók lennének őt elengedni" – nyilatkozta a francia, aki a GP2-ben a tavalyi bajnok Vandoorne csapatfőnöke volt, mielőtt a belga pilótát kinevezték Magnussen helyére a wokingi csapatnál.

Vandoorne Vasseur csapatával, az ART-tal lett a GP2 bajnoka, eredetileg őt szerették volna Maldonado helyére Forrás: AFP

„Le kellett mondanunk Stoffelről" – idézte Vasseurt a La Derniére című belga lap. „Szerződése van, és nem akarják elengedni. Egy elérhető versenyzőre volt szükségünk, ezért választottuk Magnussent" – magyarázta az istálló versenyigazgatója, aki annak ellenére is méltatta idei felállásukat, hogy korábban egyik versenyzővel sem dolgozott együtt. A Renault tesztpilótája, a GP3-bajnok Esteban Ocon képességeiről viszont alapos ismeretei vannak.

„Egy adott helyzetben kell érvényesülnünk" - mondta Vasseur a L'Équipe-nek. „Az egyik versenyzőt (Magnussent) én választottam, de a másik (Jolyon Palmer) is nagyon jónak tűnik. Fura, hogy egyiküket sem versenyeztettem az alacsonyabb kategóriákban, de nem zavar, hogy nincsenek korábbi ART-pilóták a Renault-nál. A harmadik pilóta helyzete más. Esteban tehetségében mindig is hittem, egyelőre a Renault kölcsön kapta a Mercedestől."

Valaki zaklatja

Magnussen igen nehéz évet tudhat maga mögött, hiszen 2015-ben elvesztette versenyzőülését, majd az állását a McLarennél, sőt a kezét is eltörte egy balesetben. Bár a Renault most megmentette a pályafutását, a magánéletében még vannak problémáit. A dán BT című kiadvány úgy értesült, egy rejtélyes zaklató követi Magnussent és barátnőjét. Az interneten magánjellegű fényképeket, az otthonaik címét és a telefonszámaikat is kiszivárogtatta.

A lap megkeresésére a koppenhágai rendőrség nem erősítette meg, hogy nyomoznak az ügyben, és az érintettek sem kommentálták az értesülést. Magnussen egyelőre csupán egy teljes szezont töltött az F1-ben, még nem számít befutott versenyzőnek, de hazájában már jól ismerik a nevét, hiszen édesapja, Jan Magnussen szintén F1-es pilóta volt, és a manapság is aktív autóversenyző.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!